Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Tι έχει πει ο Τραμπ για την Ελλάδα... Η ειρωνική αναφορά του στο χρέος...!!!

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι εύλογο να δημιουργεί ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος.

Αλλωστε, η...
ελληνική κυβέρνηση είχε ποντάρει πολλά στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους - γι' αυτό και εθεωρείτο σημαντική η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τώρα, όλα μοιάζουν αβέβαια, ειδικά αν θυμηθούμε τι έχει δηλώσει κατά καιρούς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ για το θέμα του ελληνικού χρέους.


«Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση», είχε πει ο μεγιστάνας σε συνέντευξή του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μάλιστα, αρκετές φορές ο Τραμπ είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα, λέγοντας πως ήταν λάθος της το ότι έμεινε στο ευρώ. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα», είχε δηλώσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Τον περασμένο Μάιο, δε, μιλώντας στο CNBC, ο μεγιστάνας είχε ρίξει στο τραπέζι το... σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, κάνοντας ειρωνική αναφορά στη χώρα μας. «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας», είχε πει.

Αλλά και ο Μάικ Πενς, ο νέος αντιπρόεδρος πλέον των ΗΠΑ και στενός συνεργάτης του Τραμπ, είχε πει, μιλώντας σε ψηφοφόρους του κόμματος και προσπαθώντας να πείσει πως οι Δημοκρατικοί καταστρέφουν τις ΗΠΑ: «Μήπως θέλουν να μας κάνουν μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα;».

Ολα τα παραπάνω -και όχι μόνο αυτά- συντείνουν στο ότι κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης του χρέους είναι παρακινδυνευμένη. Το σίγουρο είναι ένα: ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλει να εμπλακεί σε μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ένα θέμα που, κατά τη γνώμη του, δεν θα πρέπει να απασχολεί τις ΗΠΑ... 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου