Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ν.Δ.... Eπιχείρηση «αλώσατε το κέντρο» από Μητσοτάκη...!!!

του Τάσου Τσιφόρου 

Όσο η κλεψύδρα της κυβέρνησης θα εξαντλείται – παρά τις όποιες αποφάσεις για το χρέος η τάση μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αναστραφεί –  

και η ομφαλοσκόπηση της κεντροαριστεράς θα συνεχίζεται, τόσο η πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου, μέσω της Ν.Δ., να καταλάβει το χώρο του κέντρου θα εντείνεται.
Στην Πειραιώς έχουν κάνει τα... δημοσκοπικά μαθήματά τους και έχουν διαγνώσει ότι στα δεξιά τους υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό, που δεν υπερβαίνει το 6-7% του εκλογικού σώματος, και το οποίο πολύ δύσκολα θα κατακτήσουν, αφού δεν το πέτυχε πχ ο Αντώνης Σαμαράς με τη ρητορική του.

Αντιθέτως, στο κέντρο και την κεντροαριστερά μοιάζει να ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό, με τον... κατά Καραμανλή «μεσαίο χώρο» να αποτελεί το εκλογικό ελντοράντο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος, άλλωστε, μοιάζει ο ιδανικός για να προσωποποιήσει αυτό το άνοιγμα της Ν.Δ. προς το κέντρο, διατηρώντας παράλληλα και κάποια στελέχη με πιο οξύ ιδεολογικό λόγο (βλ. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης κ.α.) ώστε να μην υπάρξουν διαρροές εκ δεξιών.
Τούτων δοθέντων, η χθεσινή παρουσία του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να αυξήσει την πίεση προς τις δυνάμεις του κέντρου, δίνοντας απλώς ένα σημάδι της πόλωσης που θα υπάρξει στο δρόμο προς τις κάλπες.
«Είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων.  Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά …» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το ακροατήριο αλλά και το πάνελ των ομιλητών που περιελάμβανε τους Ευ. Βενιζέλο, Στ. Θεοδώρακη και ο συγγραφέας Χρ. Χωμενίδης.
Ωστόσο δεν περιορίστηκε εκεί αλλά προχώρησε ένα ακόμη βήμα αυξάνοντας το ειδικό βάρος του διακυβεύματος: «Δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες υπέρβασης και ανάκαμψης.  Η στιγμή μας θα έρθει σύντομα. Και, αυτήν τη φορά, είμαι βέβαιος ότι θα φανούμε αντάξιοι της στιγμής και της ιστορίας. Και τότε θα φανεί ποιοι μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοι θα είναι διατεθειμένοι να μπουν για τα καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης. 
Ποιοι θα περιοριστούν στο ρόλο να βλέπουν την ιστορία να περνά από μπροστά τους και ποιοι θα επιλέξουν να γίνουν μέρος της και να τη διαμορφώσουν».
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι, καθώς πολλά κοινοβουλευτικά και μη στελέχη εκτός Ν.Δ. ήδη κοιτούν προς την πλευρά Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ελληνικής κεντροδεξιάς θα αυξήσει την πίεση. Αν όχι για να κλέψει στελέχη από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τουλάχιστον για να κλέψει την ψήφο των ψηφοφόρων τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου