Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα...δίνουν οι αγορές...!!!

Μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων
Θετικό αντίκτυπο στα ελληνικά ομόλογα είχε ο ανασχηματισμός.
 


Οι διεθνείς επενδυτές επικροτούν τις...
νέες τοποθετήσεις στα υπουργεία και τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σε όλες τις διάρκειες, με το επενδυτικό κλίμα να ενισχύεται από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της Παρασκευής και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters.


Η απόδοση των διετών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 4,767%, σύμφωνα με στοιχεία του Tradeweb. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων μειώθηκε 36 μονάδες βάσης (0,36 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,625%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, ενώ οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων υποχώρησαν σχεδόν 40 μονάδες βάσης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε στο νέο υπουργικό συμβούλιο ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

«Ο κ. Τσίπρας χθες ανέφερε ότι τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα QE (αγορών ομολόγων της ΕΚΤ) στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτό μπορεί να τροφοδότησε τις εξελίξεις στις τιμές σήμερα και πιθανόν κάποιοι εγχώριοι επενδυτές πείσθηκαν», δήλωσε αναλυτής της ING.

Σήμερα, εξάλλου, μειώθηκαν και οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,21%, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της πορτογαλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης για το 2017.

Ντομπρόβσκις: Στη σωστή τροχιά οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση

«Στη σωστή τροχιά» βρίσκονται οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Ο Β. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την ικανοποίησή του όσον φορά τις επιδόσεις της Ελλάδας στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων το 2016. Σημείωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ το 2017 φαίνεται πραγματοποιήσιμος.

Νούναν: H Iρλανδία θα στηρίξει την Ελλάδα στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, ανέφερε σήμερα, από το Eurogroup, ότι η Ιρλανδία θα στηρίξει την Ελλάδα στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Ιρλανδία θα στηρίξει μόνο τις ρυθμίσεις για την αναμόρφωση του ελληνικού χρέους και τη μείωση των επιτοκίων, «τα οποία σήμερα είναι ήδη πολύ χαμηλά», όπως σχολίασε.

Ο κ. Νούναν πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καλές επιδόσεις, η οικονομία της ανακάμπτει και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Ντάισελμπλουμ: «Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις για να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ»

Την ανάγκη να επιτευχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το τέλος του χρόνου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει αν είναι εφικτό να υπάρξει συνολική συμφωνία για την Ελλάδα ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. «Σήμερα θα ακούσουμε από τους εκπροσώπους των θεσμών την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τις συζητήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και μετά ίσως μπορέσω να σας απαντήσω αν θα είμαστε έτοιμοι ως τις 5 Δεκεμβρίου», απάντησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις, αλλά και στα δημοσιονομικά τις επόμενες χρονιές», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και προσέθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους.

«Αυτό είχαν υποσχεθεί το Μάιο. Είχαν πει ότι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εφόσον είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», προσέθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την προοπτική λήψης μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του έτους, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί σήμερα η έκτασή τους. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα έχει συμβεί ως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, με μεγέθη όπως η οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια, ο πληθωρισμός, αλλά και τι δεσμεύσεις θα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση...

Πηγή ethnos.gr, enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου