Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Καταρρέουν οι αγορές... με τον φόβο εκλογής του Τραμπ...!!!

Δεν αρέσουν στις αγορές τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, με το δολάριο, το μεξικανικό πέσο, τα futures της Wall και τα...
 
ασιατικά χρηματιστήρια να κάνουν 'βουτιά', ενώ αντιθέτως ο χρυσός, το γεν, το ελβετικό φράγκο, ακόμα και η στερλίνα, κάνουν ράλι.

Καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις ΗΠΑ δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τραμπ και της Κλίντον, οι επενδυτές να στρέφονται μαζικά σε «ασφαλή καταφύγια».


Οι αγορές έτειναν να προτιμούν την Κλίντον, θεωρώντας ότι είναι υποψήφια του status quo. «Αντιθέτως, μια νίκη του Τραμπ θα πυροδοτήσει τεράστια αβεβαιότητα που πιθανότατα θα υπονόμευε –αρχικά τουλάχιστον- τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, που με τη σειρά του θα απέκλειε μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος», προειδοποίησε η οικονομολόγος της RBS Michelle Girard.

Σημαντικότερο πλήγμα δέχεται το μεξικανικό πέσο -το οποίο έχει μετατραπεί σε «βαρόμετρο» για τις εκλογές αυτές- ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Τραμπ στην πολιτεία-κλειδί της Φλόριντα.

Οπως αναφέρει το Euro2day, το δολάριο έκανε άλμα άνω του 11% έναντι του πέσο, αν και οι traders σημειώνουν πως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει το μεξικανικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Έναντι του γεν, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά 3,7% στα 101,29 γεν, ενώ το ευρώ ενισχύεται κατά 2,47% στα 1,1297 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ο χρυσός κάνει ράλι 4,64% στα 1.333,6 δολάρια η ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 3,76% στα 43,29 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Reuters, εκτιμάται πως οι αρχές της Νότιας Κορέας παρενέβησαν ώστε να σταθεροποιήσουν το νόμισμα της χώρας, ενώ οι dealers αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα υπάρξει παρέμβαση από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως προκειμένου να ηρεμήσει κάπως το κλίμα.

«Βουτιά» και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 1,5%. Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες άνω του 6%, πτώση 2,82% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στις 22.262 μονάδες, 2,09% ο ASX στις 5.238 μονάδες και 3,46% ο Kospi στις 1.934 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,32% στις 3.106 μονάδες και ο CSI κατά 1,18% στις 3.331 μονάδες.

Πτώση έως και 800 μονάδες σημειώνουν τα futures του Dow Jones. Στο limit down με πτώση 5% τα futures του Nasdaq.

Ισχυρές πιέσεις καταγράφουν και τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX στη Φρανκφούρτη και τον FTSE 100 να καταγράφουν ισχυρές απώλειες 5%...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου