Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Θα αντέξει ο Ευάγγελος να μείνει στο ΠΑΣΟΚ...???

To κλίμα έχει βαρύνει. Πάρα πολύ. Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πώς θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν η ψυχική...
 
απόστασή του από το κόμμα του οποίου ηγήθηκε στο παρελθόν, είναι σήμερα εκκωφαντική.

Ο άλλοτε συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, κινείται ως προχωρημένη μειοψηφία στον χώρο του Κέντρου, σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά ανακάμπτει, και γίνεται προοδευτικά περισσότερο ελκυστικό για ψηφοφόρους που αισθάνονται άστεγοι, και δεν βλέπουν ως ρεαλιστική προοπτική την ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο, μοιραίο λάθος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έμπλεξε την πραγματικότητα με τον… ψυχισμό της κοινωνικής βάσης στην οποία απευθύνεται. Γιατί, μπορεί οι περισσότεροι να αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έρχεται καλπάζοντας”, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ωστόσο η προοπτική αυτή κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τον κόσμο του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να ταυτίζεται, λιγότερο ή περισσότερο, με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως παλαιότερα με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Εκείνη την ταύτιση, το ΠΑΣΟΚ την πλήρωσε με πρωτοφανή κοινωνική και εκλογική συρρίκνωση. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να επαναλάβει το λάθος, χορεύοντας… τανγκό με τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Και γι’ αυτό έρχεται πιο κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιστορική επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ.

Λάζαρος Καλλιανιώτης (ysterografa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου