Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα: Ελάφρυνση χρέους για να έρθει βιώσιμη ανάπτυξη – Τσίπρας: Χρειαζόμαστε δίκαιη λύση...!!!

Στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επικέντρωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις πριν τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, σταθήκαμε όρθιοι, υπερασπιστίκαμε τις αξίες μας»,  ανέφερε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον κ. Ομπάμα. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων, δηλαδή το χρέος, το προσφυγικό και το Κυπριακό. «Το τελευταίο σας ταξίδι στην Ευρώπη είναι πολύ ουσιαστικό και θα δώσει το σήμα για θετικές εξελίξεις στα κρίσιμα ζητήματα», είπε ο πρωθυπουργός που ζήτησε δίκαιη λύση για το ελληνικό χρέος.

«Θα εξετάσουμε τα θέματα πιο λεπτομερώς. Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή που έγινε. Συγχαρητήριας στον Τσίπρα, την κυβέρνηση και τον λαό, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στις δύσκολες εποχές που πέρασαν. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα και ότι θα χρειαστεί μία ελάφρυνση χρέους ώστε να επέλθει βιώσιμη ανάπτυξη» είπε από την πλευρά του ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου