Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Μαξίμου: Ο ανασχηματισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού... !!!

Χαμηλούς τόνους διατηρεί το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την έγκριση από το ΣτΕ των σχεδίων για την αλλαγή στη δομή των υπουργείων και τη διαρροή τους στο Διαδίκτυο.

Αργά το βράδυ, το Γραφείο πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:...


«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού».

Ανεξαρτήτως ωστόσο, του πόσο άμεσα θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, είναι σαφές πως το υπάρχον υπουργικό σχήμα μετράει αντίστροφα. 

Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, θέλει τις αλλαγές από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς η εμπλοκή στις τηλεοπτικές άδειες δεν επιτρέπει δοκιμασία των εσωκομματικών συσχετισμών. 

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο ανασχηματισμός προαναγγέλθηκε, όλα τα σενάρια είναι πλέον υπαρκτά.

Η αποκάλυψη των σχεδίων με αλλαγές στα υπουργεία, επιβεβαιώνει τα όσα περί δομικού ανασχηματισμού είχε αποκαλύψει στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα συνίσταται αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική (γεγονός που ενισχύει τα σενάρια περί παραμονής στο συγκεκριμένο πόστο του Γιάννη Μουζάλα), ενώ συγκροτείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας (γεγονός που προϊδεάζει περί αντικατάστασης του Π. Σκουρλέτη από τον συγκεκριμένο θώκο), υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού.

Αναλυτικότερα, δημιουργείται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, μετονομάζονται τα εξής υπουργεία:

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών. 

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. 

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου