Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η επόμενη ΒΟΜΒΑ στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο θα είναι η Ολλανδία...!!!

Μετά το ΣΟΚ του Brexit και με την οικονομική κρίση ακόμα να μαστίζει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, το Ευρωπαϊκό όνειρο φαίνεται να δέχεται ισχυρά πλήγματα το ένα μετά το άλλο. 

Αν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, acquis communautaire, πλησιάζει στο τέλος του, η χαριστική βολή δε θα έρθει από την Ιταλία, όπως πολλοί εκτιμούν, αλλά από …

την Ολλανδία!

Οι επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου στην Ολλανδία πιθανόν να ταρακουνήσουν εκ νέου τα νερά της Ευρώπης. Και, παραδόξως, το πρόβλημα δεν προέρχεται από το ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Geert Wilders, αλλά από μια ραγδαία ανερχόμενη γενιά ευρωσκεπτικιστών, για τους οποίους προτεραιότητα δεν αποτελεί τόσο το μεταναστευτικό, όσο το θέμα της εθνικής κυριαρχίας. Ηγετικές φυσιογνωμίες της κίνησης είναι οι Thierry Baudet και Jan Roos, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές και έχουν αφοσιωθεί στην καταστροφή του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πρώτη τους κίνηση το 2015, έπεισαν το Ολλανδικό κοινοβούλιο να περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση υποχρεούται να διεξάγει δημοψήφισμα αν το απαιτήσουν πάνω από 300.000 πολίτες, και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το νόμο για να οδηγήσουν τη χώρα στην απόρριψη της προωθούμενης από τις Βρυξέλλες εμπορικής και οικονομικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας.

Το βασικό ερώτημα στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου είναι αν οι επικρατούσες πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα μπορέσουν να αποτρέψουν τη βόμβα να απασφαλίσει, προκαλώντας σεισμό στα θεμέλια τους Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.


infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου