Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Θηλιά στην κυβέρνηση οι απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις μισθούς και απολύσεις...!!!

Με άγριες διαθέσεις στα ραντεβού με την ελληνική κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών-Σήμερα το πρώτο επίσημο τετ-α-τετ Θεσμών και Αχτσιόγλου από τη θέση της υπουργού Εργασίας

Μισθοί και απολύσεις μπαίνουν από σήμερα στο στόχαστρο των δανειστών, οι οποίοι προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την νέα υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου με άγριες διαθέσεις. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα έχει… περίοδο χάριτος και γνωριμίας με τους δανειστές, αφού η ίδια συμμετείχε και τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.
Οι δανειστές από την πλευρά τους πιέζουν έντονα για μειώσεις και απολύσεις και έρχονται αποφασισμένοι να «πάρουν» ό,τι ζητήσουν στα εργασιακά, με την υπουργό να ετοιμάζεται κατάλληλα, αλλά προς το παρόν να έχει το περιθώριο να λάβει μόνο θέση… άμυνας απέναντι στις απαιτήσεις τους.
Μένει να φανεί όμως με τι εντολές επιστρέφει στην Αθήνα η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο διεκδικεί πλέον ειδικό ρόλο προκειμένου να μετάσχει ως χρηματοδότης στο ελληνικό πρόγραμμα.
Οι συναντήσεις ξεκινούν από τις 11 το πρωί και μέχρι το βράδυ στις 8, θα διαφανεί αν το νέο υπουργικό σχήμα, χωρίς τον Πάνο Σκουρλέτη στη σύνθεσή του, θα συναντήσει δυσκολίες από τους θεσμούς. Ο διάδοχός του, αρμόδιος υπουργός στα θέματα Ενέργειας, κύριος Γιώργος Σταθάκης, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και να πάρει αποφάσεις που οι θεσμοί ζητούν εδώ και μήνες, για να  τελειώνει το "σήριαλ" της ΔΕΣΦΑ, να τρέξει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ ή και για την πώληση του 17% της ΔΕΗ.
To πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών έως και τις 21 του μηνός που θα βρίσκονται στην Αθήνα, θα διαμορφώσουν ο κύριος Τσακαλώτος με τους κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικολά Τζιαμαριόλι (ΕΜΣ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), στη συνάντηση που θα έχουν στις 11 το πρωί.
Το απόγευμα στις 5 θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και της έναρξης λειτουργίας της  "Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας" από την 1.1.2017.
Στις 6 το απόγευμα -για πρώτη φορά ως υπουργός Εργασίας- η κυρία Αχτσιόγλου μπαίνει στη μάχη που θα κρίνει το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του "υποκατώτατου" μισθού, των εργασιακών σχέσεων και των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα υπουργός Εργασίας έχει προετοιμάσει συμβιβαστικές προτάσεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου