Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

"Παράθυρο" για εκλογές άνοιξε ο Τσίπρας αν...!!!

Μειώνονται οι πιθανότητες συναίνεσης μεταξύ των εταίρων στο ελληνικό ζήτημα.

Ξορκίζουν τις εκλογές στο Μαξίμου αν και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του άφησε να εννοηθεί ότι αν αξιολόγηση και χρέος δεν έχουν θετική εξέλιξη ίσως ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές.
Αν και ο  πρωθυπουργός επεχείρησε να ξορκίσει την εκλογολογία, αξιοποιώντας το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του για να επιτεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναγνώρισε  ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά».


Η κυβέρνηση  ποντάρει πολλά σε «πολιτική συμφωνία» με ανοικτά τα προαπαιτούμενα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αλλά γεγονός είναι ότι μειώνονται οι πιθανότητες συναίνεσης μεταξύ των εταίρων στο ελληνικό ζήτημα και αυξάνεται ο κίνδυνος για υποχωρήσεις και λήψη μέτρων.
Το μήνυμα πως έρχονται νέα μέτρα λιτότητας φαίνεται πως έχει λάβει η Αθήνα, αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Γιάννης Δραγασάκης, σε ομιλία του χθες έλεγε «αν η μείωση των πλεονασμάτων επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα, τότε θα μπορούσαμε να καταρτίσουμε ένα τριετές πρόγραμμα στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων».
 Ενώ δηλαδή μιλούσε για το σχέδιο της κυβέρνησης για ένα νέο Αναπτυξιακό μοντέλο και «έγκαιρη πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς πρόσθετα μέτρα ή άλλες απαιτήσεις πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί», στο τέλος της ομιλίας του έθεσε σαν ενδεχόμενο και την λήψη πρόσθετων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου