Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ανακοινώνει, αύριο, τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας...!!!

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, αφού πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται την Παρασκευή, διαφορετικά – το αργότερο – μέχρι τη Δευτέρα.

Ωστόσο όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη έτοιμο το νέο υπουργικό και μένει να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, όπως λίγα ονόματα είτε σε υπουργεία-κλειδιά, είτε που δεν υπάρχουν «εθελοντές»...
Πιο αναλυτικά έπειτα από τη ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ, όπου υπερψηφίσθηκαν όλες οι τροπολογίες, όπως είχε γράψει και η εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυβέρνηση περνά στο επόμενο στάδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Μάλιστα τις τελευταίες ώρες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει  και τα πρώτα τηλεφωνήματα και γι' αυτό το λόγο οι πιθανότητες να ανακοινωθεί την Παρασκευή είναι αρκετές. 
Τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι αρκετά και κανένα δεν είναι σε θέση να επιβεβαιωθεί αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή ώρα τα ονόματα αλλά και οι θέσεις θα παραμείνουν ανοικτά… 
Έτσι τα πρώτα πρόσωπα που φαίνεται να παίρνουν – και μάλιστα κεντρική - θέση στο υπουργικό τραπέζι είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει την Όλγα Γεροβασίλη στην περίπτωση που εκείνη τελικά αποχωρήσεις από τη θέση της κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στη θέση τους παραμένουν ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπρίτζης, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς και ο αναπληρωτής οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ακόμη στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αλλά χωρίς τις αρμοδιότητες Ανάπτυξης, χαρτοφυλάκιο το οποίο  αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς θέλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και το πρόσωπο- κλειδί παραμένει ακόμα άγνωστο.
Στο υπουργείο Εσωτερικών το πιθανότερο είναι να παραμείνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαφορετικά τη θέση του θα πάρει η Όλγα Γεροβασίλη στην περίπτωση που αποχωρήσει από κυβερνητική εκπρόσωπος.
Σχετικά με τον Πάνο Σκουρλέτη φαίνεται ότι στην πιθανότητα που δεν παραμείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν αποκλείεται να αναλάβει άλλο πόστο στην κυβέρνηση εφόσον αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού.
Σ’ αυτούς που φαίνεται να μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος μόνος του έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει. Σε περίπτωση που τελικά παραμείνει, το υπουργείο του θα αναβαθμιστεί.
Από τα πρόσωπα που φαίνεται να αναβαθμιστούν είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων), Νίκος Ξυδάκης και ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, ενώ βέβαιη είναι η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ανήκει στην ομάδα των νέων που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βγάλει μπροστά.
Σχετικά με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, φαίνεται να είναι πιθανή η μετακίνηση του καθώς έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όμως την ίδια ώρα δεν έχει βρεθεί και το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει. Επίσης, στην περίπτωση μετακίνησης του ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (για θέματα Προστασίας του Πολίτη), Νίκου Τόσκα.
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει ζητήσει ο ίδιος τη μετακίνηση του, ωστόσο αυτό φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο καθώς είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς φαίνεται να παραμένει στη θέση του παρά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου