Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: «Πρέπει να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας - Η ΕΕ να ξεκινήσει τη διαδικασία ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ»...!!!

Για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών άλλης χώρας και ειδικά χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο συντάσσεται με τη θέση της Ελλάδας και ζητάει να μειωθεί το δημόσιο χρέος.  

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Mario Centeno σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild εξέφρασε την αποψη ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα και ενδεχομένως η ΕΕ να προχωρήσει ακόμη και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση» ανέφερε στην γερμανική εφημέριδα ο πορτογάλος υπουργός. Κατά τον ίδιο, η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ακόμα και αν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ. «Η Ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει πολύ ισχυρούς θεσμούς στο μεταξύ. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα από μόνοι μας», σχολίασε.
Κατά τον ίδιο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα πρέπει να αντικατασταθεί, καθώς οι υφιστάμενοι κανόνες για τα χρέη «έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης». Τέλος, υποστήριξε ότι το  Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρώπης θα πρέπει να αναδιατυπωθεί και να αντικατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου