Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Συγκρότηση ΕΣΡ, ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές το σχέδιο της κυβέρνησης...???

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Η εικόνα της κυβέρνησης έχει αναμφισβήτητα “τσαλακωθεί” από τα μπρος και πίσω στο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να κλείσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης, ίσως, κερδίζοντας και ένα μίνιμουμ συναίνεσης, αλλά και δείχνοντας πώς δέχθηκε έναν λυσσαλέο “πόλεμο” από την διαπλοκή.

Ο λόγος είναι πώς η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πώς τα σοβαρά προβλήματα είναι αυτά στην οικονομία, όπως η ρύθμιση του χρέους και της το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι της... επιβίωσης της. Θέλει λοιπόν να κάνει αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ (αν όντως με τις παραχωρήσεις που έχει κάνει το καταφέρει στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων που έχει αποφασιστεί) ανασχηματισμό και ενδεχομένως στο βάθος να υπάρχει και το σενάριο των εκλογών.
Τα Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύτηκαν μάλιστα χθες με τη σύσταση νέων υπουργείων και την μετονομασία κάποιων άλλων δείχνει πώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι απλά θέμα timing.
Πολλοί βουλευτές των αντιπολίτευσης πιστεύουν πώς με βάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου το Μέγαρο Μαξίμου κρατά ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Τις εκλογές. Τις συνδυάζουν με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του χρέους αλλά και η αξιολόγηση του προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάχη κατά της διαπλοκής αποτελεί για την κυβέρνηση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει στην περίπτωση που οι εξελίξεις στην οικονομία δεν είναι ευνοϊκές πως βάλλεται από την αντιπολίτευση και τα συμφέροντα και επειδή τα έβαλε μαζί τους στόχος είναι να την ρίξουν.
Αν μάλιστα κάνει σαφές ότι οι βολές που δέχεται προέρχονται από τις πιέσεις και την πολιτική που ασκεί κατά των εκδοτών των ΜΜΕ κατά την ίδια πάντα ερμηνεία, τότε θα μπορούσε να συνδυαστεί με την πιθανότητα και του σεναρίου των πρόωρων εκλογών .
Όσοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κρύβει το μυστικό των εκλογών, έχουν λένε παραδείγματα. Μεταξύ αυτών οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο για τα περί τέταρτου μνημονίου που δεν πρόκειται να δεχτεί η κυβέρνηση.
Αλλά υπάρχουν και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου όταν είπε ότι το ΔΝΤ θέλει “αίμα”, αναφερόμενος στις απαιτήσεις του Ταμείου με νέα μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ.
Επομένως λένε στελέχη των κόμματων της αντιπολίτευσης, το αν αποτύχει η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση μαζί με την αποτυχία αντιμετώπισης του χρέους τότε η μόνο λύση για την κυβέρνηση θα είναι οι εκλογές οι οποίες θα επιχειρηθεί να δικαιολογηθούν μέσω των επιθέσεων της κυβέρνησης από μεγάλη μερίδα του Τύπου εξ αιτίας του νόμου Παππά.
Θα βρει δηλαδή η κυβέρνηση αποκούμπι στο νόμο Παππά λένε όσοι το υποστηρίζουν, και συνδυάσει τις επιθέσεις που δέχεται με τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να βρει την κατάλληλη αιτιολογία για να προσφύγει στις κάλπες. Κάτι που μπορεί να συμβεί μέχρι την άνοιξη του 2017.
Μην ξεχνάμε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί εδώ και αρκετές ημέρες εισήγηση από στενούς τους συνεργάτες να προσφύγει σε εκλογές τώρα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τα ποσοστά του και δεδομένου ότι η ΝΔ δύσκολα θα σχηματίσει κυβέρνηση να επανακάμψει βάσει του νέου εκλογικού νόμου. Φαίνεται όμως πώς ο κ. Τσίπρας θα αποφύγει να πάει άμεσα σε εκλογές, χωρίς βέβαια να αποκλείεται τίποτα. 

/ pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου