Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα - Πολυτεχνείο: Μια κρίσιμη εβδομάδα αρχίζει...!!!


Μπορεί να… ξέκλεψε δυο ώρες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χθες ο πρωθυπουργός -για να σηματοδοτήσει, συν τοις άλλοις, 

 ότι η κυβέρνησή του δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου-  το μυαλό του ήταν αλλού εν τούτοις. Στο ότι από σήμερα αρχίζει μια από τις πιο καθοριστικές εβδομάδες για το Μέγαρο Μαξίμου.
Η ώρα για την πολυπόθητη έλευση του Προέδρου Ομπάμα έχει φτάσει και μαζί της, η ώρα να δρέψει κάποιους καρπούς η κυβέρνηση. Η παρουσία, εδώ, του Αμερικανού Προέδρου είναι κάτι που ανέμενε εδώ και καιρό η Αθήνα (αφού είχαν σταλεί, κατά πληροφορίες, τα αντίστοιχα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού).
Η αναφορά του στην ανάγκη διευθέτησης του χρέους, η αναγνώριση εκ μέρους του των θυσιών του ελληνικού λαού μαζί με το σήμα, συγχρόνως, για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αθήνας, η αφετηρία για πιο γρήγορες εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. Μοναδικό μειονέκτημα, το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, γεγονός που ουδείς, ως φαίνεται, είχε συνυπολογίσει. Το ότι σε δύο μήνες στην καρέκλα του Μπάρακ Ομπάμα θα κάθεται ένας ηγέτης, του οποίου οι διαθέσεις για την Ευρώπη δεν είναι ακόμη σαφείς, συνιστά πρόβλημα σε κάθε περίπτωση.
Είναι αυτονόητο ότι εκτός από τις άμεσες αναφορές Ομπάμα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που επηρεάζονται εμμέσως από την παρουσία του στην Ελλάδα, για παράδειγμα το σήμα για αμερικανικές επενδύσεις (που δεν έρχονται, περιμένοντας κάτι παραπάνω προφανώς…). Εδώ είναι όμως που …κουμπώνει το άλλο μεγάλο ζήτημα των ημερών που απασχολεί τον Έλληνα πρωθυπουργό: τα θέματα ασφάλειας και η εικόνα που θα εμφανίζει η πρωτεύουσα τις μέρες αυτές.
Η ατυχής χρονική σύμπτωση, άφιξης του Προέδρου Ομπάμα από τη μια, εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου από την άλλη, φτιάχνει ένα μείγμα εκρηκτικό, ικανό να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε να το φαντασθεί θα ήθελε κανείς, την ώρα που εξελίσσεται η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας, τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης να δείχνουν εικόνες από μια φλεγόμενη Αθήνα. Τα Εξάρχεια έχουν ήδη στείλει μήνυμα ότι είναι σε αγωνιστική εγρήγορση (!) ενώ υπάρχει και σχετική πρόσκληση να βρεθούν «όλοι στα οδοφράγματα» (!). Προφανώς, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Τόσκα, θα κριθεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου