Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τα «τρελά» που ζήτησαν οι δανειστές και το... χαράτσι στο ΚΚΕ...!!!

Θέλουν να φορολογηθούν μέχρι και τα κουπόνια των κομμάτων

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Ξεπέρασαν σε παραλογισμό οι εκπρόσωποι των θεσμών ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Πέρα από τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά οι δανειστές ζήτησαν να φορολογηθούν μέχρι και τα κουπόνια που «δίνει» το ΚΚΕ και κάποια άλλα κόμματα για την ενίσχυση του κόμματός τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τους Έλληνες υπουργούς ήταν και αυτό του μαύρου χρήματος των κομμάτων.
Παρών στη συζήτηση ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ζήτησε να μάθει πώς αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη παρόμοια θέματα, η απάντηση που έλαβε ο υπουργός από τους εκπροσώπους των θεσμών ήταν ότι θα πρέπει τα κουπόνια με τα οποία ενισχύονται τα κόμματα να είναι ονομαστικά όταν το ποσό ανέρχεται πάνω από 50 ευρώ και να δηλώνεται ο αριθμός του φορολογικού μητρώου. Έκπληκτος ο υπουργός τους απάντησε ότι γι’ αυτά τα κομματικά κουπόνια μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έχουν πάει στο παρελθόν στη φυλακή και τους εξήγησε ότι το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με το υστέρημα των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν το κόμμα τους, αλλά με σκάνδαλα πολύ μεγαλύτερα και πολύ γνωστότερα, όπως το θέμα της SIEMENS. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι ο υπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της SIEMENS, ζητώντας τους να παρέμβουν και προς την άλλη πλευρά προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εντωμεταξύ ως αναμενόμενο χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη το πρόσκαιρο ναυάγιο των συνομιλιών ανάμεσα στους Έλληνες αξιωματούχους και στους εκπροσώπους των θεσμών. Από χθες νωρίς το βράδυ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και γι’ αυτό προϊδέαζαν για το διαφαινόμενο διαζύγιο.
Κατά τα άλλα το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή e-mail, προκειμένου οι δύο πλευρές να φτάσουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση ενώ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν απέκλειαν η δεύτερη αξιολόγηση να μην κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου αλλά λίγο αργότερα, μέχρι και τις 10 του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου