Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: ΔΝΤ και ΕΕ ετοιμάζουν συμβιβασμό... στην πλάτη της Ελλάδας...!!!

Ομολογία ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την κυβέρνηση, αποτελεί η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «αν δεν...
 
κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει λύση για το χρέος, δεν θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές στα τέλη του 2017- αρχές του 2018».

Από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο κ. Τσακαλώτος μιλούσε για συμβιβασμό στη πλάτη της Ελλάδας, αναφερόμενος στις διαφορές ΔΝΤ και Βερολίνου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να πάρει άλλα μέτρα.



Ακόμη και η επίκληση του «Αλέξη Ζορμπά», τον περίφημο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, παραπέμπει σε de facto άδικες αποφάσεις και συμβιβασμούς ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Την ύπαρξη μιας συμφωνίας ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προϊόν συμβιβασμού των δύο πλευρών για το πρωτογεννές πλεόνασμα και τα νέα μέτρα, μαρτυρά και η δήλωση υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα που έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να συμμετέχει ως εγγυητής». 

Είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο, είναι εφικτό και μπορεί να γίνει». 

Πρόσθεσε δε, ότι «θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο. Δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα»...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου