Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Με εκλογές απειλεί ο Αλέξης Τσίπρας...!!!

του Σεραφείμ Νικολάου

Εκλογές δεν κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά για εκλογές προετοιμάζεται. Στη φράση αυτή αποτυπώνεται το κλίμα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, 

καθώς, ναι μεν οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όπως διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους από το Μέγαρο Μαξίμου, χθες ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το παράθυρο διεξαγωγής εκλογών άμεσα.  
«Ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές», είπε στους, εμβρόντητους, βουλευτές του χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μια φράση με πολλούς αποδέκτες: 
-τους ίδιους τους βουλευτές που καλούνται να πιουν και αυτό το, πικρό, ποτήρι.
-την κοινωνία που δεν πρέπει με τις αντιδράσεις της να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα (ανήσυχο το Μέγαρο Μαξίμο παρακολουθεί τελευταία να ανεβαίνει το κοινωνικό ...θερμόμετρο).
-τους εταίρους και δη τους πιο σκληρούς, που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν επιμείνουν στη συνήθη τακτική της να κερδίσουν και άλλα, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κλίμα αποσταθεροποίησης και εκλογές.

Όμως ο προεκλογικός χαρακτήρας της ομιλίας Τσίπρα αποτυπώθηκε πολύ καθαρά στο κάλεσμά του να τεθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα σε «διάταξη μάχης». Και, όπως πολύ χαρακτηριστικά πρόσθεσε, να βγουν βουλευτές και στελέχη από τα γραφεία στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, τα υπουργικά, βουλευτικά και κομματικά γραφεία. Με στόχο, «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, που θα έχουν να μας πουν και τα παράπονά τους. Αλλά, θέλω να είμαστε δίπλα τους ως αποκούμπι, ως στήριγμα, για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, να μοιραστούμε τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας», τους ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. «Αλλά και να προβάλλουμε το πολιτικό έργο μας. Διότι προβάλλονται μονάχα αρνητικές ειδήσεις -και αυτό το γνωρίζουμε».  
Με τον πρωθυπουργό να δίνει πρώτος το... καλό παράδειγμα, με την, εξαντλητική, περιοδεία του στη Θράκη την Παρασκευή, εκεί όπου θα... οργώσει πόλεις και χωριά όλη μέρα. Και την επομένη, το Σάββατο, θα εγκαινιάσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, που στόχο θα έχει την πιο στενή σχέση με τον πολίτη. Δεν πάει πολύς καιρός εξάλλου από τις εξαγγελίες του στο Υπουργικό Συμβούλιο για υπουργό... καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη (τον Αλέκο Φλαμπουράρη), ζητώντας από τους υπουργούς να έχουν ανοιχτές τις πόρτες των γραφείων τους στους πολίτες.  
Όμως, ο προεκλογικός χαρακτήρας της χθεσινής ομιλίας Τσίπρα επιβεβαιώνεται και από ένα ακόμη γεγονός: τη σκληρή, μετωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αντιπολίτευση επικίνδυνη για τη χώρα», θα είναι το μότο που θα ακούμε συνεχώς από τα κυβερνητικά χείλη εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.
Με τον Αλ. Τσίπρα να κάνει χθες τα... αποκαλυπτήρια της, κρυφής, πολιτικής Μητσοτάκη: Τέταρτο Μνημόνιο είναι η κεντρική επιλογή της ΝΔ, την κατηγόρησε, έτσι ώστε με αφορμή αυτό, να περάσει την ισοπεδωτική πολιτική της σε Δημόσια Διοίκηση, συντάξεις και μισθούς.
Με τον Αλ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα που πιστεύει πως έχει αντανάκλαση στις ανησυχίες των πολιτών:
«Ζητά εκλογές (σ.σ. ο πρόεδρος της ΝΔ) για ποιον ακριβώς λόγο; Μήπως έχει να μας πει ότι αυτός έχει κάποιο σχέδιο να διαπραγματευθεί καλύτερα; Όχι. Το μόνο που έχει να μας πει είναι ότι ενδεχομένως θα συνεννοείται καλύτερα με τους δανειστές, γιατί δεν θα φέρνει καμία αντίρρηση σε τίποτα».  
Ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι ταυτισμένος με «τις απόψεις των πιο ακραίων δυνάμεων  εκ των δανειστών, και φυσικά και των πιο ακραίων δυνάμεων εκ των εργοδοτών», ισχυρισμός που, καθημερινά σχεδόν, αντανακλάται στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής».
Τον κατηγόρησε όμως και για κάτι ακόμη: ότι ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή στο προσφυγικό. Και με τον τρόπο αυτό επεχείρησε διπλό πλήγμα στον Κυρ. Μητσοτάκη: αφενός να καταδείξει, μέσα και έξω από τη χώρα ότι «θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας», αφετέρου να διακόψει το δίαυλο επικοινωνίας που έχει η νέα ηγεσία της ΝΔ με το μεσαίο χώρο.
Σκληρό ροκ λοιπόν, έστω και χωρίς τον Κώστα Λαλιώτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου