Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Ολομέτωπη επίθεση Σόιμπλε κατά Αθήνας: Πυρά για ασφαλιστικό, εργασιακά, δημόσιο και επιδόματα...!!!

Νέο χτύπημα, τρίτο κατά σειρά αυτή τη βδομάδα, έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

ο οποίος αυτή τη φορά όχι μόνο απέκλεισε την ελάφρυνση χρέους, αλλά κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως δεν κάνει αρκετά για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση:
Αυτό που δεν συμβαίνει είναι ότι η Ελλάδα δεν υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκησή της, στο εργασιακό νόμο, στις αγορές, σε όλα αυτά δηλαδή που προωθούν την ανάπτυξη, στα οποία έχει δεσμευτεί και είναι προς το συμφέρον της να κάνει.

Επιθετικός εμφανίστηκε, κατά την πάγια θέση του, και για το ζήτημα του χρέους. «Το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν επιτόκια για το χρέος τους μικρότερα από αυτά της Γερμανίας, συμβαίνει λόγω του ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας εγγυούνται περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους. Η Bundestag επίσης έχει συμφωνήσει σε αυτή τη βοήθεια, αλλά μόνο υπό έναν όρο: Πρέπει η Ελλάδα να μπορεί να τα καταφέρει μόνη της».
Επανέλαβε επίσης, ότι τα περί ελάφρυνσης χρέους, θα ήταν κακή υπηρεσία προς την Αθήνα, απαντώντας άμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις εκκλήσεις του Μπαράκ Ομπάμα. «Τότε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεν θα κάνει άλλες μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύτηκε, και αυτό θα είναι κακή υπηρεσία (προς τους πολίτες)», υποστήριξε.
Ωστόσο, ο Σόιμπλε δεν στάθηκε μόνο σε αυτά, κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως οι Έλληνες ζουν πάνω… από τις δυνατότητές τους. «Οι κοινωνικές παροχές της χώρας, δεν μπορούν να παρασχεθούν από τις δυνατότητες της στο άμεσο μέλλον. Δίνουν πολύ υψηλότερες κοινωνικές και συνταξιοδοτικές παροχές στους πολίτες σε σχέση με τη Γερμανία​», είπε χαρακτηριστικά.
Οι νέες σκληρές δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται την ώρα που σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί συγγραφής κειμένου συμφωνίας από τους δανειστές, αλλά και πρότασης για λύση στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ειδικότερα, οι δανειστές φέρονται να προτείνουν ελάφρυνση 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνεται τμηματικά, για κάθε νομοσχέδιο (συνολικά 12) με προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης που θα περνάει η ελληνική κυβέρνηση.
Το εν λόγω σχέδιο του ESM δεν έχει την υπογραφή του γερμανού ΥΠΟΙΚ και όπως είναι φυσικό τα όσα είπε σήμερα φαίνεται να είναι και ο προάγγελος των προθέσεών του… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου