Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Süddeutsche Zeitung: Όχι,όχι και πάλι όχι του Σόιμπλε στην Ελλάδα για το χρέος...!!!

Αρνητικός στη συζήτηση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα , ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε διαμηνύσει δημόσια στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη συζήτηση για το χρέος, σημειώνει το δημοσίευμα. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Όλοι τώρα προσποιούνται ότι θα είναι καλύτερα αν υπάρξει ελάφρυνση, αλλά δεν θα είναι».

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους από τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα δεν έλειψαν οι αναφορές στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Από την μεριά της πάντως η εφημερίδα, αναφέρει ότι επισήμως Βερολίνο και Αθήνα διαψεύδουν ότι συνδέονται τα ζητήματα του χρέους και των προσφύγων και συμπληρώνει: «Για να λειτουργήσει η συμφωνία για το προσφυγικό, η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα. Αυτό δίνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να διατυπώνει απαιτήσεις. Τις επόμενες εβδομάδες η διαμάχη αυτή αναμένεται να ενταθεί. Το ΔΝΤ προτίθεται να αποφασίσει το Δεκέμβριο εάν θα συμμετάσχει στην χρηματοδοτική βοήθεια. Το Ταμείο θέτει μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση την ελάφρυνση του χρέους. Ο Σόιμπλε απορρίπτει και αυτή την απαίτηση».
«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η απουσία ανταγωνιστικότητας από την ελληνική οικονομία. Τώρα όλοι προσποιούνται πως είναι πεπεισμένοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αν υπάρξει ελάφρυνση. Αυτό όμως δεν ισχύει» δηλώνει ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου