Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση νόμου για τα κανάλια και τα λαϊκά στρώματα καταθέτει η ΝΔ...!!!

του Πάνου Ρασσιά 

Τη δική της πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, θα καταθέσει στις επόμενες ημέρες η ΝΔ, ανεξαρτήτως από τους χειρισμούς που θα κάνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα.  
Στόχος του γαλάζιου επιτελείου, είναι να στείλουν το μήνυμα ότι το κόμμα τους είναι αυτό που βάζει πλέον τα θέματα στην ατζέντα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε χθες από τα στελέχη του κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΝΔ, να επιταχυνθεί η περαιτέρω επεξεργασία των συγκεκριμένων προτάσεων της παράταξης.

Ήδη την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκαν οι θέσεις της του κόμματος για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους («κόκκινα δάνεια») σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ένα ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε σε σύγκριση με την κυβέρνηση που όπως λένε από την οδό Πειραιώς, είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της, η ΝΔ θα προβάλλει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει ενιαία φωνή από όλα τα στελέχη κάτι που τονίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή συνεδρίαση, παρόντος του Άδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον αντιπρόεδρο του κόμματός του, έπειτα από τη διχαστική ρητορική που χρησιμοποίησε στη Χίο για τους «κομμουνιστές», ξεκαθάρισε μπροστά στα κορυφαία στελέχη της παράταξης που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο, πως το ιδεολογικό στίγμα το δίνει ο αρχηγός του κόμματος, ότι δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές και πως πρέπει να υπάρχει ενιαία φωνή.

Παράλληλα και για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που είναι η ΝΔ να αναδειχθεί ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση, αποφασίστηκε μαζί με τη δυναμική και τεκμηριωμένη κριτική προς την κυβέρνηση η ΝΔ καταθέτει τις δικές της θετικές προτάσεις για να δημιουργηθεί το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα που χρειάζεται.

Ούτως ή άλλως, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα σχολίαζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη: «Τα δεδομένα της αγοράς και της κοινωνίας δείχνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και της μέσης ελληνικής οικογένειας υποχωρεί διαρκώς. Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών διαρκώς αυξάνονται. Κοινή είναι η άποψη ότι η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς: οικονομία, προσφυγικό, εθνικά θέματα».

«Δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και αναλώνεται σε τακτικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Απομονωμένη από την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και με σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της», προσέθετε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το πεδίο είναι πλέον ανοικτό για τη ΝΔ που όπως προανήγγειλε θα ακολουθήσει στοχευμένη στρατηγική ανοίγματος στα λαϊκά στρώματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου