Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι φοβούνται νέο φιάσκο στη ΝΔ... !!!

Δεν χρειάστηκε παρά το διπλό μεγαλοπρεπές άδειασμα της ηγεσίας της ΝΔ από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη μέσα σε λίγες ώρες για να επιβεβαιώσει τις...
 
αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις που συγκρούονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ για διαλέξεις, ο Κωστής Χατζηδάκης αρχικά με συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και εν συνεχεία από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως τις πολιτικές επιλογές Μητσοτάκη με αιχμή του δόρατος τη συγκρότηση του ΕΣΡ.


Η διαλλακτική στάση που τήρησε έναντι της πρότασης Βούτση για νέα προσπάθεια συγκρότησής του εκφράζει μεγάλο μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πολλά στελέχη δεν κρύβουν το φόβο τους πως εάν ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί συνταγματικός (εφόσον επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες που θέλουν την εισήγηση για τις προσφυγές των καναλιών να είναι αρνητική), η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί αυτομάτως όχι απέναντι στην κυβέρνηση αλλά να αμφισβητεί ευθέως το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ για μία ακόμη φορά μέσα σε 9 μήνες προεδρίας Μητσοτάκη θα έχει καταρρεύσει όλο το στρατηγικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέραν αυτού, πολλά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο Κωστής Χατζηδάκης, εκτιμούν ότι μία λελογισμένη συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι απαραίτητη ενόψει και της δημοπρασίας των περιφερειακών αδειών, προκειμένου να μην αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες από μόνη της η κυβέρνηση.

Ωστόσο, το καπέλωμα που επιχείρησε η ΝΔ στα όσα είπε ο Αντπρόεδρος είναι ενδεικτικό της απόφασης για πλήρη ταύτιση με τα συμφέροντα των καναλαρχών μέχρι τέλους.

Η ΝΔ ουσιαστικά μπλόκαρε χθες μία ακόμη προσπάθεια για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θέτοντας ως προϋπόθεση την προηγούμενη κατάργηση του νόμου Παππά, που ούτως ή άλλως εξετάζεται από το ΣτΕ

Η χοντροκομμένη παρέμβαση της ΝΔ στη Δικαιοσύνη με την προεξόφληση της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά στην ανακοίνωση του Μοσχάτου, είναι ενδεικτική της αγωνίας για την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τυχόν συνταγματικότητά του καθιστά έωλη όλη την επιχειρηματολογία που έχει οικοδομήσει μέχρι στιγμής η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά» επιμένει η ΝΔ, χωρίς να τηρεί καν πλέον τα προσχήματα εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας η ΝΔ παραθέτει τη στρατηγική της ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης στο ΣτΕ, η οποία θα βασίζεται στην επιμονή πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης υπήρξαν αντισυνταγματικοί.
Άδειασμα και για τα μείζονα

Την ίδια ώρα μονάχα τυχαίο πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης επέλεξε μέσα σε λίγες ώρες να διαφοροποιηθεί εκ νέου από το σκληρό ροκ της ηγεσίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι επισήμως η ΝΔ είχε «αδειάσει» τον Αντιπρόεδρό της νωρίτερα με αφορμή το ΕΣΡ, η επιλογή Χατζηδάκη να αμφισβητήσει τις επιλογές Μητσοτάκη ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έναν νέο αναπάντεχο πονοκέφαλο στον πρόεδρο της ΝΔ και προστίθεται σε αυτόν των «καραμανλικών» και των «σαμαρικών».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων σε σημαντικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, το προσφυγικό και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, προκαλώντας εντύπωση καθώς ιδιαίτερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μια εξαιρετικά σκληρή κομματική πολιτική.

Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η συνεργασία των κομμάτων και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων είναι δεδομένη ενώ στην Ελλάδα όχι, εκτός από μερικές αναλαμπές και εξέφρασε την πεποίθηση η προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. προς αυτή την κατεύθυνση να βρει ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην προσκρούσει στην πολιτική της τυφλής πόλωσης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως πάει στην άκρη η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και είπε χαρακτηριστικά: Εσείς θα συνεχίσετε να θέλετε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και εμείς να θέλουμε μια ώρα νωρίτερα εκλογές για να κάνει ο τόπος μια νέα αρχή».

Στην αρχή του χαιρετισμού του ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε με νόημα πως «η παρουσία μου εδώ δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων, ούτε προάγγελος οποιασδήποτε πολιτικής εξέλιξης» και επισήμανε ότι είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού...

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου