Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Μοσκοβισί: Μέχρι τη Δευτέρα η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων - Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το χρέος...!!!

Θετική χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας σύνοδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος συζήτησαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα αποφασιστεί η αποδεύσμευση της υποδόσης των 2,8 δισ. στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία,
τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».
Πάντως, για τη συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος και δήλωσε αισιόδοξος.
Όσον αφορά το θέμα τους χρέους, αλλά και την «σκληρή» στάση του ΔΝΤ, τόνισε:
Ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως.
Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισι ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει «αλλιώς», δεν είμαι τύπος του «και αν…». Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου".
Εν τω μεταξύ, αρκετά αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο γερμανός υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη δεν είναι καθόλου κακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου