Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ρέντσι..."Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στους πολίτες, όχι στους τεχνοκράτες"..!!!

«Το όλο θέμα του ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού δεν αλλάζει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μας γράψει, αν θέλει, για να ζητήσει διευκρινίσεις», 

δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, απαντώντας στις πληροφορίες ότι η Κομισιόν εξετάζει την...
αποστολή προειδοποιητικής επιστολή προς την Ιταλία, για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το επόμενο έτος, υποδηλώνοντας πως το δημοσιονομικό κενό ενδέχεται να υπερβαίνει τα όρια που τίθενται από την Ε.Ε.


«Θα ακούσουμε τι είδους παρατηρήσεις μπορεί να κάνει η Ένωση, αλλά ο προϋπολογισμός αυτός έχει το χαμηλότερο έλλειμμα των τελευταίων δέκα ετών. Καταβάλλουμε προσπάθειες και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες και όχι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, οι Βρυξέλλες μπορεί να ζητήσουν αλλαγές επί του κειμένου του προϋπολογισμού, ώστε να περιορισθεί στο 2,2% (από την τωρινή πρόβλεψη του 2,3%) η σχέση ελλείμματος-AΕΠ της χώρας, για το 2017.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρθηκε παράλληλα και στο πρόσφατο ψήφισμα της Unesco το οποίο χαρακτηρίζει την Πλατεία των Τεμενών (Όρος του Ναού για τους Ισραηλινούς) «ισλαμική κληρονομιά». Η Ιταλία κατά την ψηφοφορία είχε επιλέξει την αποχή και τώρα ο Ρέντσι υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει η έγκριση αυτών των ψηφισμάτων κατά του Ισραήλ, διότι είναι παράλογο».

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα δια της διπλωματικής οδού ενώ πρόσθεσε ότι, «αν καταστεί αναγκαίο, ας σπάσει και η ενότητα της Ευρώπης πάνω σ' αυτό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου