Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Συνωμότης, προδότης ή απλώς ρεαλιστής...???

Τάσος Παππάς

Ντου στο Νομισματοκοπείο; Παραγγελία στη Ρωσία να τυπώσει δραχμές; Plan Β για την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος; Τι απ' όλα ισχύει; 

Και...
τα τρία; Κάποιο από τα τρία; Ή μήπως κανένα από τα τρία; Ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια εκδοχή θέλει για να ξεδιπλώσει τη θεωρία του.

Η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, αρπάζουν και τις τρεις, τις αναδεικνύουν και προσπαθούν να θεμελιώσουν τη βαριά κατηγορία ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ετοίμαζε εκτροπή με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Συνεπώς απαιτείται συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να πέσει άπλετο φως στην παρακρατική συνωμοσία και στη συνέχεια παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο κυρίως του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, αλλά και όποιων άλλων γνώριζαν, στήριξαν, ανέχτηκαν ή δεν αντιστάθηκαν.

Πρέπει όμως να αποσύρουν το αφήγημα που διακινούν ταυτοχρόνως, το οποίο λέει ότι ο Τσίπρας δεν έκανε διαπραγμάτευση, κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, παραδόθηκε αμαχητί στην τρόικα και έφερε το τρίτο και βαρύτερο Μνημόνιο. Και συνωμότης για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και πειθήνιο όργανο των δανειστών δεν γίνεται. Δεν δένει η συνταγή.

Αν όμως είναι αλήθεια όσα ισχυρίζονται οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι ότι τους εκμυστηρεύτηκε ο Ολάντ -η συνομιλία του με τον Πούτιν σχετικά με την εκτύπωση δραχμών- τότε πρόβλημα έχουν και εκείνοι που καταγγέλλουν τον Τσίπρα ότι είχε από καιρό ξεπουλήσει την υπόθεση, ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές για το νέο Μνημόνιο, υποδύθηκε τον αντιμνημονιακό για να εξαπατήσει την Αριστερά και είναι κατάπτυστος προδότης.

Πρέπει λοιπόν να τιμωρηθεί παραδειγματικά από τον λαό και να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη γιατί, όπως υποστηρίζουν, έχει και ποινικές ευθύνες. Στην περίπτωση αυτή στο εδώλιο θα καθίσουν ο Τσίπρας, ο Δραγασάκης, ο Παππάς, ο Σταθάκης και οι λοιποί συμβιβασμένοι.

Υπάρχει πάντως και μια άλλη εκδοχή. Σε χοντρές γραμμές είναι: Ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι η άλλη πλευρά έχει στόχο να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Εγκατέλειψαν τις αυταπάτες περί της υπεροχής του δίκιου έναντι της ισχύος και ως όφειλαν αναζήτησαν προσωρινές λύσεις προκειμένου να είναι η κυβέρνηση στοιχειωδώς προετοιμασμένη για μια τέτοια δραματική εξέλιξη.

Πράγματι και ο Τσίπρας και ορισμένοι υπουργοί στις επισκέψεις που έκαναν σε Ρωσία, Κίνα και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (άλλες ανακοινώθηκαν, άλλες όχι) διερεύνησαν τις πιθανότητες να βοηθήσουν οι κυβερνήσεις τους την Ελλάδα αν οι δανειστές (λέγε με Σόιμπλε) επέμεναν στο σχέδιό τους για Grexit.

Οι απαντήσεις που έλαβαν -η τελευταία δόθηκε μετά το δημοψήφισμα και λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου όπου υπεγράφη το τρίτο Μνημόνιο- ήταν (σε ελεύθερη απόδοση): «θα βοηθήσουμε αλλά πρέπει να μείνετε στο ευρώ». Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Τσίπρας πήρε την απόφαση που πήρε. Οσοι ισχυρίζονται ότι έπρεπε να πάρει μια άλλη έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν βρέθηκαν στη θέση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου