Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Πώς σχεδιάζει ο Μητσοτάκης την πολιτική ανατροπή...!!!

του Πάνου Ρασσιά

 Τα συνεχή αδιέξοδα στα οποία εγκλωβίζεται καθημερινά και σε όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 

 θα αποτελέσουν σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, το λόγο για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας του το 2019. Για να στηρίξουν την άποψή τους από την οδό Πειραιώς, αναφέρονται σε δύο γεγονότα.
Το πρώτο είναι, όπως λένε, η εμμονή του κ. Τσίπρα στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο, που δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του.
«Ένα πρόσωπο που παραπέμπει σε άλλες, αλήστου μνήμης εποχές», σημείωναν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ, καθώς όπως εξηγούσαν, ο πρωθυπουργός για να πετύχει το στόχο του, που είναι η παραμονή πάση θυσία στην εξουσία, δεν διστάζει να καταπατήσει το Σύνταγμα και να φέρει στην επιφάνεια παρακρατικές μεθόδους.
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει υπεύθυνο και ηγετικό προφίλ, όπως σημείωναν οι συνεργάτες του, έχει ξεκαθαρίσει ήδη πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, εάν δεν επανέλθουν στην Ανεξάρτητη Αρχή, οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητές της, στέλνοντας έτσι το μήνυμα προς τους πολίτες ότι η ΝΔ αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Το δεύτερο γεγονός, που σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, θα πυροδοτήσει τις πολιτικές εξελίξεις, είναι η αποτυχία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από τα «γηρασμένα» στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πολύ βαριάς στρατηγικής ήττας και πως όσο ο χρόνος περνά, ο εκλογικός ανταγωνισμός θα οδηγεί σε διαρκή απομείωση τον πολιτικό ρόλο που απέκτησε στα χρόνια της αντιμνημονιακής ρητορείας του», σχολίαζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιρροή του κυβερνητικού κόμματος συρρικνώνεται με δραματικό τρόπο, όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στους κοινωνικούς χώρους, όπως αποδείχθηκε και από τις εκλογές στη ΓΣΕΒΕΕ. Μέσα σε αυτό το τοπίο, σημειώνουν από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα: η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμει εκλογές και πολιτική ανατροπή, ώστε να προκύψει νέα, αξιόπιστη κυβέρνηση, με συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει από το γαλάζιο επιτελείο, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να προτείνει τη Συμφωνία Αλήθειας, που μπορεί να διαφυλάξει όπως λένε από τη ΝΔ, την ενότητα των Ελλήνων και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και του Συντάγματος, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα και μέσω αυτής στην ανάκαμψη.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να επικοινωνήσει ο ίδιος τη Συμφωνία Αλήθειας στους πολίτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό αύριο το πρωί την Ελευσίνα, ενώ από την προσεχή Τετάρτη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη, Άγιο Όρος, Αμφίπολη, Καβάλα και στα Τέμπη Νέστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου