Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

«Γαλάζιοι» αναΣτΕναγμοί... !!!

Εισηγήσεις να “απεμπλακεί” από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, κρατώντας όμως ψηλά τους τόνους κατά της κυβέρνησης, δέχεται βροχηδόν τις τελευταίες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης,  

καθώς, εν όψει των...
διασκέψεων του ΣτΕ, πληθαίνουν τα “γαλάζια” στελέχη που θεωρούν ότι όποια κι αν είναι η απόφαση των Συμβούλων Επικρατείας, η Ν.Δ. θα βγει εγκλωβισμένη από αυτή την υπόθεση, αλλά και βαριά εκτεθειμένη στα μάτια της κοινωνίας.

Βεβαίως, το καλό σενάριο για το Μοσχάτο είναι να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος.
Στην περίπτωση αυτή, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εμφανιστεί “δικαιωμένος” και θα επιχειρήσει να μεγιστοποιήσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, προκειμένου να προκαλέσει αστάθεια και να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση αυτή, η διχοστασία στη Ν.Δ. καλά κρατεί:

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή, δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις. Οι μεν “σκληροπυρηνικοί” επιμένουν ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να συνεχίσει να σαμποτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο σε καμία περίπτωση. Η μεγαλύτερη, όμως, πτέρυγα των “γαλάζιων” στελεχών θεωρεί δεδομένο ότι, στην περίπτωση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να συμβάλει στη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, προκειμένου να φερθεί θεσμικά και να μην εμφανιστεί ως... συνήγορος του παλιού σκηνικού ανομίας, το οποίο έχουν παραδεχθεί και “γαλάζια” στελέχη. 

“Αν η κυβέρνηση πληγεί μία φορά από μια ενδεχόμενη απόφαση του ΣτΕ, εμείς θα πληγούμε... δέκα αν συνδράμουμε στο να παραμείνουν όλα ίδια στο τηλεοπτικό τοπίο” υποστηρίζει προβεβλημένος βουλευτής της Ν.Δ., ενώ, ενδεικτικά, ο Ν. Κακλαμάνης συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που έχουν στείλει μηνύματα στην ηγεσία του κόμματος να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ μετά την (όποια) απόφαση του ΣτΕ...

Μελιγγώνης Γιώργος - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου