Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Με το χαρτί Πολύδωρα και την αλλαγή στο νόμο η κυβέρνηση επιδιώκει να στριμώξει τη ΝΔ...!!!

Με δύο κινήσεις ματ, την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 

και την διάταξη που θα προβλέπει την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα κανάλια στο ΕΣΡ, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να την εμποδίσει να παρακωλύσει τη διαδικασία για συγκρότηση του Συμβουλίου.
Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Πολύδωρας πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του προτάθηκε η προεδρία του ΕΣΡ.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Πολύδωρας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας την πρόθεσή του να συμβάλει στην θεσμική εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί.
"Για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ όπως ξέρετε η κατάσταση στο θέμα αυτό είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος ως τιμητική αλλά και ως πρόταση για μια θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον κ. Τσίπρα είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά δεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αυτή είναι η νέα θέση για την πρόταση συγκρότησης του ΕΣΡ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι δεν κάνω επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν είδα κάτι τέτοιο κατά τη συνάντηση είδα τάση για συναίνεση. Δεν ξέρω τι κάνει η ΝΔ, εκτίνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας μου να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς, να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με με πνεύμα συνεναινετικο. Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Θέλω να συμβάλω στη θεσμική εξομάλυνση. Μέχρι και την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ, θέλω να είμαι παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας, ο τόπος έχει προβλήματα".

Την Δευτέρα η διάταξη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

Το δεύτερο χαρτί που έριξε στο τραπέζι η κυβέρνηση είναι η απόφαση να φέρει την Δευτέρα διάταξη που θα προβλέπει τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα κανάλια στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διάταξη θα καταργεί το 2Α του Ν 4339/15 και το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ. 
Εξάλλου όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15.
Μάλιστα ο υπουργός τόνισε ότι "είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων".

Στήριξη από Πάνο Καμμένο στον Πολύδωρα

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Πολύδωρα, εξέφρασε και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Οπως αναφέρεις ο κ. Καμμένος, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοκρατία η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης αυτής. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του»
Αφήνοντας αιχμές κατά της στάσης της αντιπολίτευσης πρόσθεσε, «Είναι η ώρα να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην ψυχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου