Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μηνύματα στήριξης στον αγώνα κατά του χρέους από ξένες πολιτικές προσωπικότητες... Στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ...!!!

Τη στήριξη κι αλληλεγγύη τους στον δυσανάλογο αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός, μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αναγέννηση των κοινωνικών αξιών στην Ευρώπη,  

εκφράζουν σχεδόν ομόφωνα σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ξένοι ηγέτες κομμάτων και προσωπικότητες της Αριστεράς που παρακολουθούν το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι εργασίες του ξεκίνησαν την Πέμπτη.

Ο γγ του γαλλικού ΚΚΕ και πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν, τόνισε πως «θέλουμε
έμπρακτα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό στη μάχη που δίνει για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή του», αλλά και μαζί με το νέο περιβάλλον που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Ευρώπη, με την άνοδο των προοδευτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, «για να εκφράσουμε την θέλησή μας να πολεμήσουμε για μία κοινωνική Ευρώπη, ενάντια στην άνοδο των δυνάμεων της συντήρησης και της ακροδεξιάς». «Η αλλαγή στη Ευρώπη είναι αναπόφευκτη και για τούτο θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη και να φτιάξουμε ένα μέτωπο σε μία μάχη που προαναγγέλλεται σκληρή. Η μάχη θα πρέπει να δωθεί κατά μίας Ευρώπης που προάγει με την πολιτική της, τη διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων και την κατάλυση του κοινωνικού κράτους», πρόσθεσε ο κος Λοράν.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Πάβλο Μπουστίνδουί υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής των Podemos στην Ισπανία και στενός συνεργάτης του ηγέτη τους Πάβλο Ιγκλέσιας. «Στηρίζουμε από την αρχή τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις εκλογές και συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία το αντιδημοκρατικό μέτωπο και την καταπάτηση της βούλησης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η Ευρώπη και όλες αυτές οι δυνάμεις στην Ευρώπη που συμβάλλουν με την πολιτική τους στην άνοδο του ρατσισμού και της φτώχειας , αλλά και του κινδύνου από την άνοδο της ακροδεξιάς που αντιμετωπίζει η δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα , απαλλαγμένη από τη λιτότητα και τη φτώχεια. Παράλληλα θα πρέπει να αντιταχθούμε κατά της καταστροφής που επεξεργάζονται για την Ήπειρό και τους λαούς της οι δυνάμεις της συντήρησης».

«Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να πολεμήσουν για τα κοινωνικά δικαιώματα και τα κεκτημένα των λαών» για να υπάρξει μία κοινωνική κι οικονομική αλλαγή στην Ευρώπη» κι εάν «διακινδυνεύσουμε αυτά τα δικαιώματα, τότε θα παραχωρηθεί καρποφόρο έδαφος στις δυνάμεις της συντήρησης, του ρατσισμού και της ξενοφοφίας. Αυτήν την αποτυχία της Ευρώπης να οικοδομήσει ένα μοντέλο ανθρώπινο και κοινωνικό , είμαστε εμείς με τους αγώνες μας που θα την ανορθώσουμε, θα την ξαναοικοδομήσουμε».
Τη σημασία να στηριχθεί το ελληνικό πείραμα «στη μάχη κατά της λιτότητας και για να μην υποσταλεί το όραμα της κοινωνικής Ευρώπης των λαών», επεσήμανε κι ο επικεφαλής του ιταλικού κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερέρο. «Εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει πορεία θα διαλυθεί, σε μεμονωμένες εθνικές οντότητες και θα γίνει βορά στον νεοφιλελευθερισμό»

«Πιστεύω ότι τα πεπρωμένα της Ευρώπης και της Αριστεράς συμπίπτουν. Εάν η Αριστερά καταφέρει να εξαναγκάσει την αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται, τότε υπάρχει ελπίδα για να πάει η Ήπειρος μπροστά, εάν συνεχίσουν όμως να επικρατούν η Μέρκελ κι η Λεπέν, τότε η Ευρώπη θα καταστραφεί. Όπως έλεγε κι η Ρόζα Λούξεμπουργκ έχουμε μία επιλογή: ή την Ευρώπη, ή τη βαρβαρότητα».

Αναφορικά με το μέτωπο που πασχίζουν να συμπήξουν οι χώρες της νοτίου Ευρώπης, με πρωτεργάτες τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο κος Φερέρο τόνισε: «ελπίζω να ευοδωθεί,διότι οι δυνάμεις που το συγκροτούν είναι ετερογενείς.. Οι Ρέντσι κι Ολάντ δηλώνουν κατά της λιτότητας, αλλά οι ίδιοι είναι υπερ-φιλελεύθεροι και χρησιμοποιούν τα κοινοτικά χρήματα για να καταστρέψουν τους εργαζόμενους" πρόσθεσε ο Φερέρο.

pontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου