Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γιατί η ΝΔ μπορεί να οδηγηθεί σε νέο πανηγυρικό φιάσκο... !!!

Πολλά είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσαν να πανηγυρίσουν ανοιχτά για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει παραδεκτές τις ενστάσεις των καναλαρχών.

Ένα...
από τα στελέχη αυτά ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στο Twitter έκανε λόγο για «νίκη της Δημοκρατίας» και απέδωσε εμφατικά τα εύσημα στους «γενναίους» δικαστές της Ολομέλειας του ΣτΕ που «δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό αυτής της άθλιας κυβερνήσεως».


Το γεγονός δεν προξένησε καμία εντύπωση, δεδομένου ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει ταυτιστεί πλήρως με τους καναλάρχες, προσδοκώντας μέσα από πιέσεις στο ΣτΕ την ακύρωση του νόμου Παππά προς τέρψιν των καναλαρχών και συνάμα για την δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων.

Για αυτό το λόγο εξάλλου και η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην άρνηση συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ στην σημερινή πρωτοβουλία Βούτση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στην επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά.

Πέραν του οξύμωρου, πώς είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν βουλευτές και καναλάρχες από κοινού για μία εξέλιξη, προσδοκώντας μία απόφαση που θα αφαιρέσει από τα κρατικά ταμεία (Υγεία και Παιδεία) σχεδόν 250 εκατ. ευρώ, προκύπτει ακόμα ένα πολιτικό θέμα.

Η βιασύνη με την οποία αντέδρασαν πολλά στελέχη της ΝΔ κάνοντας λόγο για «νίκη της Δημοκρατίας» εγκυμονεί κινδύνους που για ακόμη μία φορά δεν αντιλαμβάνεται το ηγετικό επιτελείο του Μοσχάτου, οδεύοντας με σπασμένα τα φρένα σε νέο επικοινωνιακό φιάσκο.

Αυτό επί της ουσίας επεσήμανε και κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που έκανε παραδεκτές τις ενστάσεις των ιδιοκτητών για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την ετυμηγορία της χθεσινής διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή: «το ΣτΕ, έχει απορρίψει μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημειώνει δε ότι: «Με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε απόψε, αν οι προσφυγές είχαν κριθεί και τυπικά αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέστα».

Μία απλή απορία λοιπόν…

Σε περίπτωση που το ΣτΕ έχοντας πρώτα κάνει παραδεκτές τις ενστάσεις των καναλαρχών, κρίνει συνταγματικό το νόμο Παππά, καθώς οι πρώτες δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του ζητήματος που εξετάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει με μία κωλοτούμπα ολκής τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση;

Τότε αίφνης δεν θα είναι «γενναίοι» οι δικαστές του ΣτΕ;

Διότι απλά η ηγεσία της ΝΔ – χωρίς να το έχει καταλάβει ακόμα και τώρα – εκτός από το ότι θα καλείται να «μπαλώσει» τον ανένδοτο για τη δικαίωση των καναλαρχών ενώ με τη βούλα του ΣτΕ ο νόμος θα είναι συνταγματικός, έκαψε για μία ακόμη φορά από μόνη της την επιχειρηματολογία της. Και εις ανώτερα...

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου