Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Καμπανάκια» Τσίπρα μέσα και έξω από την Ελλάδα...!!!

του Σεραφείμ Νικολάου

Διατεθειμένος για ρήξεις και τομές εμφανίσθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο άνοιγμα των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διάθεση που αποτυπώθηκε στα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε μέσω της ομιλίας του προς διάφορες κατευθύνσεις. 
-Και πρώτα, προς τους εταίρους μας: «Όπως εμείς τηρούμε (τη συμφωνία) αψηφώντας το κόστος, έτσι αναμένουμε και απαιτούμε να τηρηθεί και από τους εταίρους μας. Pacta sunt servanda. Όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας σε Βερολίνο και Βρυξέλλες… Ταυτόχρονα (με την αξιολόγηση) θα κλείσουν και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους. Ταυτόχρονα,  θα μπούμε στη ποσοτική χαλάρωση. Δεν υπάρχει θα δούμε. Ταυτόχρονα». 

-Προς εκείνα τα στελέχη που δεν επιθυμούν να φύγουν από την κυβέρνηση και να επιστρέψουν στο κόμμα (δηλώνοντας ταυτόχρονα, έτσι, τη βούληση για ενίσχυση της Κουμουνδούρου): «Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του Κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή της ηγεσίας, παρά να έχει υπουργική θέση. Άλλωστε οι υπουργικές θέσεις δεν έχουν εκχωρηθεί ούτε παραχωρηθεί σε κανέναν με κριτήρια μονιμότητας. Ας το έχουμε αυτό καλά στο μυαλό μας». 
-Προς τα στελέχη εκείνα που με τις προσωπικές συμπεριφορές τους έχουν εκθέσει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Προτείνω πέραν της Κεντρικής Επιτροπής να εκλεγεί και επιτροπή Δεοντολογίας που θα έχει την εξουσιοδότηση να είναι όπου χρειάζεται πολύ αυστηρή απέναντι σε μεμονωμένες περιπτώσεις». 
-Προς όλους εκείνους που αμφισβητούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: «Γιατί για πρώτη φορά τίθενται οι προϋποθέσεις να χτυπηθεί το φαινόμενο της διαπλοκής που βασάνισε το τόπο για πολλά χρόνια και αποτελεί και μια από τις αιτίες της κρίσης και της χρεοκοπίας». 
-Αλλά και προς αυτούς που πιέζουν για υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των ΜΜΕ: «Όχι μόνο λοιπόν δεν θα υποχωρήσουμε αλλά θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας. Έναν αγώνα τιμής για την Αριστερά και τον Ελληνικό λαό». 
-Προς όσους, ψηφοφόρους ή μη, του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν αμφιβολίες για τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015: «Δεν μπορούσαμε να πάμε πιο πέρα. Γιατί πιο πέρα δεν ήταν το κόστος για εμάς. Το κόστος θα ήταν για την Ελλάδα και για τις εργαζόμενες τάξεις… Η έξοδος (από το ευρώ), όμως, ιδιαίτερα μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας του ενός τετάρτου του Εθνικού μας πλούτου με στόχο τη παραμονή στο ευρώ, θα σήμαινε επιπρόσθετη ισόποση λεηλασία και μάλιστα ακαριαία. Και ταυτόχρονα θα σήμαινε και την απώλεια των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων στις τράπεζες». 
-Τέλος, προς πρώην συντρόφους, που βρίσκονται σήμερα σε άλλα κόμματα της Αριστεράς (ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας), αλλά και το ΚΚΕ: «Εκτός από την αριστερά της απόδρασης και του εθνικού απομονωτισμού, υπάρχει και η Αριστερά που δεν φοβάται να μπει στην ίδια τη φωτιά». 
Διάθεση για συγκρούσεις λοιπόν… Και ο, προ των πυλών, ανασχηματισμός θα είναι το πρώτο τεστ για τον Αλέξη Τσίπρα.  

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου