Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Ο Βύρων Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ: «Θέλω να γίνω παράγοντας εξομάλυνσης»...!!!

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση στη Διάσκεψη των Προέδρων για να αναλάβει τα ηνία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). 

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Πολύδωρας πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του προτάθηκε η προεδρία του ΕΣΡ.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Πολύδωρας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

"Για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ όπως ξέρετε η κατάσταση στο θέμα αυτό είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος ως τιμητική αλλά και ως πρόταση για μια θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον κ. Τσίπρα είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά δεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αυτή είναι η νέα θέση για την πρόταση συγκρότησης του ΕΣΡ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι δεν κάνω επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν είδα κάτι τέτοιο κατά τη συνάντηση είδα τάση για συναίνεση. Δεν ξέρω τι κάνει η ΝΔ, εκτίνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας μου να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς, να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με με πνεύμα συνεναινετικο. Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Θέλω ναα συμβάλω στη θεσμική εξομάλυνση. Μέχρι και την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ, θέλω να είμαι παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας, ο τόπος έχει προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου