Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τρέχει να κλείσει μέτωπα ο Τσίπρας...!!!

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης σε λίγη ώρα-Ποτάκι… με τους βουλευτές του το βράδυ.

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Το ένα μετά το άλλο τα ανοιχτά μέτωπα επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα. Έτσι μετά τις χθεσινές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα θα συναντηθεί και με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, την πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου. 

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος θέμα το οποίο έχει καταστεί πρωταρχικό για την κυβέρνηση καθώς μέσα από αυτή την διαδικασία αναμένεται να λυθούν πολλά από τα θέματα, τα οποία δημιούργησαν τριγμούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες λένε, ότι ανάμεσα στα θέματα στα οποία θα συμπεριληφθούν είναι και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, όπου αναμένεται με σαφέστατο τρόπο να καθοριστεί, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί.
Το βράδυ, εντωμεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματός του στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του δεύτερου Τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο ότι αρκετά από τα μέλη της ΚΟ. του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται διστακτικά στο να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει σήμερα να ανυψώσει το ηθικό τους, λέγοντας ότι τα δύσκολα τελειώνουν και θα ζητήσει απ’ όλους να πέσουν στη μάχη για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.
Εκτός των άλλων η κίνηση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς μέσα από την προσυνεδριακή διαδικασία διαπιστώθηκε μεγάλη δυστοκία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου υποστηρίζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου