Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ομπάμα στηρίζει Τσίπρα... !!!

Στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποτελεί η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, στις 14 και 15 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας και το Βερολίνο, είναι σαφές πως θα...
πιέσει για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα πιέσει και την Αθήνα να συμβάλει αποφασιστικότερα στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. 

Τόσο ο Μπάρακ Ομπάμα, όσο και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, του οποίου η θητεία επίσης τερματίζεται στο τέλος του έτους (του Προέδρου των ΗΠΑ
συνεχίζεται έως τα μέσα Ιανουαρίου) επιθυμούν να συνδέσουν το όνομά τους με την επίλυση του Κυπριακού και αναμένεται να πιέσουν ασφυκτικά το επόμενο διάστημα τόσο την Αθήνα, όσο και την Λευκωσία και την Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, πάντως, ετοιμάζει σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα του χρέους.

Στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την Παρασκευή και, πιθανότατα, την Πέμπτη με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία χρονοδιαγράμματος για την απομείωση του ελληνικού χρέους. 

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συζητήσει με τους δυο ηγέτες και την πορεία της αξιολόγησης, ζητώντας πρωτίστως τη συνδρομή τους ώστε να ισχύσει το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» στα εργασιακά. 

Το Μαξίμου, άλλωστε, είναι αποφασισμένο να κλείσει την αξιολόγηση έως τα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο Αλ. Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να έχει τετ α τετ και με άλλους σημαντικούς ευρωπαίους παράγοντες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οριστικοποιήθηκε ήδη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, τέλος, σήμερα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη για το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους υπό την προεδρία του πρωθυπουργού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου