Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος ανώτατου δικαστή...!!!

Μίνας Μουστάκα

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στην κρίσιμη διάσκεψη  για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος 

μετά από δημοσιεύματα του τύπου που αφορούσαν σε θέματα που άπτονται προσωπικές του σχέσεις.
Στη δήλωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Είχε προηγηθεί δημόσια καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» όπου προανήγγειλε κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό.
«Καταθέτω ερώτηση γιατί αφορά το δημόσιο συμφέρον το γεγονός ότι από e mail που βγήκαν, ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος του ΣτΕ λέει ότι έδωσε τα αποτελέσματα εξετάσεων προκειμένου η ευνοούμενη του να πετύχει σε διαγωνισμού του Συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Νικολόπουλος απευθύνει την ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί –όπως είπε- αυτός οφείλει να απαντήσει τι πραγματικά γίνεται.
 Όπως είπε πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Ράντο.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας επεσήμανε μιλώντας στον σταθμό:
Με γεμίζει με μαύρες σκέψεις για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται ή αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα που άπτονται της λειτουργιάς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι ο πλέον αποτελεσματικός θεσμικός φραγμός για κάθε αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Πλήττεται το φρόνημα ενός δικαστή που συμμετέχει στην ολομέλεια που περιμένουμε να υποληφθεί και να αποφασίσει για ένα μείζον ζήτημα. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι ο επικεφαλής των δικαστικών της χώρας. Οι ερωτήσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται στα θέματα της αρμοδιότητας του. Δεν είναι υπεύθυνος για το πώς λειτουργούν τα δικαστήρια. Προδίδει τις διαθέσεις που έχουν κάποιοι να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη. Αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου