Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Καθυστερεί ο ανασχηματισμός... !!!

Μηνύματα, ότι ο ανασχηματισμός δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα και ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση, 

μετά την απόφαση του ΣτΕ για τη...
συνταγματικότητα του νόμου για τις πολιτικές άδειες έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Π.Γ του κόμματος. 

Ο Πρωθυπουργός απέδωσε στην υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών μεγάλη βαρύτητα και δεν είναι τυχαίο ότι την ανέφερε μαζί με τη διαπραγμάτευση, ως ένα από τα δύο δύσκολα και μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση: 


«Έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αποστροφή του Πρωθυπουργού, πως οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις, αλλά τις κρίνει μόνον ο λαός, κάτι που ερμηνεύτηκε και σαν ανοιχτό παράθυρο για προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππα. 

«Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. 


Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν, πως αυτή η αποστροφή αποτελεί στην ουσία την εκδήλωση της ανησυχίας, πως η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση. 

Ταυτόχρονα πάντως ο Αλ. Τσίπρας έθεσε και το διακύβευμα μιας ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες με το ερώτημα «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;», η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θεωρεί την υπόθεση των αδειών τόσο σοβαρή, ώστε επέλεξε να καθυστερήσει τον ανασχηματισμό τουλάχιστον ώσπου να είναι ξεκάθαρη η απόφαση του ΣτΕ.

Το ότι ο ανασχηματισμός καθυστερεί, το επιβεβαίωσε ο ίδιος προσερχόμενος στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απάντωντας σε σχετική ερώτηση είπε αστειευόμενος: «ο ανασχηματισμός; Α, ξέχασα, μάλλον αυριο»...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου