Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Μέρκελ και Τσίπρας αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τι συζήτησαν κατ' ιδίαν για χρέος, μεταρρυθμίσεις...!!!

Το προσφυγικό, το Κυπριακό και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ήταν τα τρία θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 

 με την Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.
Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα των συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσον αφορά την ελληνική οικονομία και το προσφυγικό, η Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε, ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες,
ωστόσο ανέφερε ότι τα θέματα της συνάντησης ήταν τρία. Όσον αφορά το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε, ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα, κυρίως με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Δεύτερον, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επικεντρωθήκαμε στο Κυπριακό και τρίτον, στην πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Στο ίδιο κλίμα και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ είπε ότι έγινε σε καλό κλίμα αλλά  αρνήθηκε να μεταφέρει τη θέση της για το θέμα του χρέους, λέγοντας «Αυτό είναι κάτι δεν έχω κάνει ποτέ. Χάρη σε αυτό έχω καταφέρει να έχω μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ευρωπαίους ηγέτες». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τηρηθούν από όλους τα συμφωνηθέντα μιλώντας για την παρέμβαση στο χρέος και την ανάγκη για άρση της αβεβαιότητας προκειμένου να υπάρξει γρήγορη λύση για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, έκαναν λόγο για  θετική στάση της καγκελαρίου στο προσφυγικό με τις δυο πλευρές να συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα  μέτρα ώστε να  προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας, και να υπάρξει άμεσα ενίσχυση της Ελλάδας σε ειδικούς όπως και  επιτάχυνση της επανεγκατάστασης.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου