Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Aνασχηματισμός: Γιατί ο Τσίπρας θα επιχειρήσει και άνοιγμα στον Καραμανλικό χώρο...???

Θέμα ημερών η αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου – Ποιους έχει βολιδοσκοπήσει από το χώρο της Δεξιάς


Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τελικά ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και μάλλον επισπεύδεται.
Ενώ δηλαδή ο πρωθυπουργός προβληματίζονταν στο αν θα ήταν καλύτερα να προχωρήσει στις αλλαγές στην κυβέρνησή του αφού ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση, τις τελευταίες μέρες έχουν επικρατήσει άλλες σκέψεις. Και συγκλίνουν στην πραγματοποίηση των αλλαγών μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ορισμένα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη προτείνουν αυτό να γίνει αμέσως μετά το συνέδριο.
Εφόσον επικρατήσει αυτή η λογική, τότε είναι πιθανό να έχουμε τη νέα κυβέρνηση την εβδομάδα που έρχεται.
Στο μεταξύ και σε συνέχεια των πληροφοριών που έχει μεταφέρει το Newsbomb.gr για τον επικείμενο ανασχηματισμό, συμπληρώνουμε κάποια σημαντικά στοιχεία σύνθεσης αυτού του πάζλ.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες μας, κάτι που επιθυμεί ο Αλ. Τσίπρας κι έχει συζητηθεί στον πολύ στενό κύκλο του επιτελείου του, είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση κάποιου στελέχους που να σηματοδοτεί ένα νέο άνοιγμα στον καραμανλικό χώρο (ήδη αυτό σηματοδοτείται απ’ την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου).
Κατά τις πληροφορίες μας μάλιστα, έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί δύο τέτοια στελέχη, χωρίς πάντως να γνωρίζουμε την απάντησή τους. Πρόκειται για πρώην βουλευτές γνωστούς για τα καραμανλικά τους αισθήματα…
Επίσης αναζητείται και στέλεχος απ’ την αγορά που να μην είναι ενταγμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο να σηματοδοτεί άνοιγμα στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, κάτι που έχει ανάγκη η κυβέρνηση, για ευνόητους λόγους.
Σε άλλα στοιχεία του πάζλ των αλλαγών στην κυβέρνηση, να επισημάνουμε την δυστοκία για την εξεύρεση του νέου γραμματέα.
Ο Αλ. Τσίπρας θέλει το πρόσωπο του νέου γραμματέα του κόμματος να είναι πρώτης γραμμής, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή σύνδεση της κυβέρνησης με το κόμμα.
Ωστόσο στελέχη στα οποία έχει γίνει πρόταση, όπως στον Π. Σκουρλέτη (και άλλα…) δείχνουν απροθυμία να εγκαταλείψουν τους κυβερνητικούς θώκους, ενώ άλλα στελέχη που θα σηματοδοτούσαν μια σοβαρή αλλαγή, αρνήθηκαν, όπως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου