Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία...!!!

Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, 

μόλις δύο ώρες μετά τη δόνηση 5,4 Ρίχτερ που χτύπησε την ίδια περιοχή.
Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις έσπειραν τον πανικό στις περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας ξυπνώντας μνήμες  του φονικού σεισμού της 24ης Αυγούστου. Εξάλλου, ο σεισμολόγος του ιταλικού Εθνικού Κέντρου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (Ingv) Αλεσάντρο Αμάτο εκτίμησε ότι η σημερινή σεισμική δραστηριότητα συνδέεται με αυτόν τον σεισμό, αναφέροντας σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η δόνηση εντοπίζεται στην ήδη ενεργή ζώνη και πιθανώς πρόκειται για ενεργοποίηση νέου ρήγματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, τραυματίες ή νεκρούς από το νέο σεισμό. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας και ειδικότερα σε περιοχές της περιφέρειας Μάρκε.
Νωρίτερα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στον πανικό που επικράτησε από τον πρώτο σεισμό των 5,4 ρίχτερ, έκαναν λόγο για νεκρούς, ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε αυτές τις αναφορές αποδίδοντάς τες στη σύγχυση που προκλήθηκε από τον πανικό. Ενδεικτικό είναι πως δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην σεισμοπαθή περιοχή. Η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.
Το επίκεντρο του απογευματινού σεισμού εντοπίζεται στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, 66 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της πόλης Περούτζια και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου