Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απειλεί ευθέως το Μαξίμου... !!!

Ούτε τροπολογία χωρίς την έγκριση των θεσμών δεν μπορεί να περάσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει επιστολή του Ντέκλαν Κοστέλο προς τον... υπουργό Παιδείας,

 το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Με ιταμό ύφος και αντίληψη νεοαποικιακού τύπου, ο Ντέκλαν Κοστέλο απειλεί ευθέως την Αθήνα με διακοπή του συναφθέντος προγράμματος, αν δεν αναιρεθούν οι διατάξεις για την επιλογή διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!


Μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Νίκο Φίλη αναφέρεται: «Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση μαζί σας ήταν πως δεν επρόκειτο να υποβληθούν αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς.

»Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM».

Πρόκειται για ακόμη μια απόπειρα επίδειξης δύναμης εκ μέρους των δανειστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν να επρόκειτο για προτεκτοράτο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι υποδείξεις δεν αφορούν ζητήματα αιχμής, όπως θα ήταν ενδεχομένως το ασφαλιστικό ή η εφαρμογή κορυφαίων μνημονιακών υποχρεώσεων.

Θυμίζουμε ότι η τροπολογία για την επιλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια ((άρθρο 46 του ν. «Βοσκήσιμες γαίες κ.λπ.») και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής νέων, καθώς ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου