Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στα άκρα η κόντρα Μεϊμαράκη - Σαμαρά - Η πρώτη δημόσια αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού... !!!

της Μαίρης Πολλάλη

Σε ανοιχτό πόλεμο έχει μετατραπεί η σχέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά, με τους δύο πρώην προέδρους να εξαπολύουν εκατέρωθεν πυρά,  

σε μια κόντρα που φουντώνει ώρα με την ώρα.  Στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του ο κ. Σαμαράς συνέστησε «σοβαρότητα και ενότητα», αφήνοντας αιχμές τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.
Η υπόγεια αντιπαράθεση κρατάει μήνες, ωστόσο, ενισχύθηκε με τις καταγγελίες του κ. Μεϊμαράκη για διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο τελευταίος καλούσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.
Αν και κύκλοι του κ. Σαμαρά διέψευσαν σχετική διαρροή, ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε την παραίτηση που ακολούθησε στο «αίτημα» του πρώην πρωθυπουργού.
Σήμερα, ο «πόλεμος» μεταφέρθηκε στη Βουλή, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Νίκο Τσιούτσια, στον οποίο καταλόγισε «παράφραση» των λεγομένων του και μεταφορά τους με εσφαλμένο τρόπο στον πρώην πρωθυπουργό. «Ήρθε και ο Τσούτσιας που τα ακούει και τα μεταφέρει», φέρεται να είπε στους διαδρόμους της Βουλής, όταν συνάντησε τον κ. Τσιούτσια. Φέρεται, μάλιστα, να τον κατηγόρησε ότι γνώριζε τον Κλωνάρη, της αμαρτωλής δημοσκοπικής εταιρίας Ιnfosolution που ευθύνεται για το φιάσκο των εκλογών της Κυριακής. «Ούτε κατ΄ όψιν», φέρεται να απάντησε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά, ενώ απευθυνόμενος στον κ.Μεϊμαράκη του είπε: «Με αδικείς με αυτά που λες».
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η πλευρά Μεϊμαράκη διέψευσε ότι υπήρξε «οποιαδήποτε ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Τσιούτσια» στους διαδρόμους της Βουλής.
Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε το βράδυ της Τετάρτης με καρφιά για... έλλειψη σοβαρότητας και πυροδότηση της ενότητας στο κόμμα. «Για τα εσωτερικά  της Νέας Δημοκρατίας, μόνο δύο λέξεις που πρέπει να σεβαστούμε: Ενότητα και σοβαρότητα» τόνισε με νόημα, στην πρώτη του δημόσια απάντηση, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Συγγρού.

Στην αντιπαράθεση «μεγατόνων» υπάρχουν στρατόπεδα αλλά και δηλώσεις ιστορικών στελεχών, όπως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα επικριτικός κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
«Δεν μπορεί δυστυχώς να αντιμετωπίσει την κρίση, δεν ήταν θέαμα και είναι ακατανόητο να μην προσέλθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να διορίσει τον κ. Πλακιωτάκη», είπε στον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στηλιτεύοντας την απουσία του μέχρι χθες προέδρου της ΝΔ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «παρακολουθεί με  βαθιά θλίψη τους υποψηφίους να μιλάνε για ενότητα αλλά φαίνεται ότι η λέξη αυτή  είναι άγνωστή για αυτούς που τη μνημονεύουν και κάνουν το παν για να μην υπάρξει».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου