Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές της: Προϋπολογισμός, 2ο πακέτο μέτρων, ασφαλιστικό...!!!


Επί ποδός, ενόψει των επόμενων προγραμματισμένων μνημονιακών δεσμεύσεων, βρίσκεται η κυβέρνηση και άλλος ένας ιδιαίτερα "καυτός" μήνας ξεκινά για το Μέγαρο Μαξίμου.

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να επιτευχθεί κλίμα συναίνεσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σημειώνει πως "πάνω στην εμμονή τους και στην ιδεοληψία τους να αποτύχουμε, δεν συναινούν στα αυτονόητα". Εξηγούν δε, ότι ο διάλογος με τους φορείς για το ασφαλιστικό, ενόψει της ψήφισής του -πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα-, θα προχωρήσει κανονικά. Η επίσημη γραμμή, άλλωστε, είναι ότι "θα τα περάσουμε μόνοι μας".

Η κινητικότητα, πάντως, στο κυβερνητικό "στρατόπεδο" είναι έντονη καθώς μελετούν με πολύ μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματά τους.
Με ορίζοντα μάλιστα την ψήφιση το Σάββατο του προυπολογισμού, και προς το τέλος του Δεκεμβρίου τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτουμένων και πολύ περισσότερο του ασφαλιστικού, έχουν κατά νου ότι η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να βγει "αλώβητη". Διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει τη δεδηλωμένη.

Κίνδυνος... αποδυνάμωσης - Συνεδριάζει η ΚΟ
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πάντως, ετοιμάζονται για έναν ακόμα γύρο... δοκιμασιών, που μόνο χαρά δεν τους προκαλεί.

Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει δυναμικό "παρών" στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στη 1.30 το μεσημέρι και θα ξεκινήσει με την ομιλία του.

Η "ατζέντα" της συνεδρίασης, η οποία γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (που πραγματοποιήθηκε πριν μία μόλις εβδομάδα απόντος του πρωθυπουργού), είναι ανοιχτή. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στους περισσότερους να τοποθετηθούν για... όλα.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, ενόψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών, στόχος της ηγεσίας είναι να αποσταλεί μήνυμα προς τους βουλευτές πως, στην περίπτωση που ορισμένοι καταψηφίσουν, θα έχουν και την ευθύνη για τα όσα... δυσάρεστα θα ακολουθήσουν. Με το σκεπτικό, ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να συζητήσει σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας.
Ο Τσίπρας «βγαίνει μπροστά» επικοινωνιακά
Τέλος, από την περασμένη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr, προϊδέαζαν πως ο πρωθυπουργός "είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εξηγήσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης", αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το Μαξίμου ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεν αποκλείεται να παραχωρήσει ακόμα και τηλεοπτική συνέντευξη δίνοντας -εφ'όλης της ύλης- απαντήσεις και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους επόμενους στόχους του.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου