Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Στον εισαγγελέα για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Σταύρος Παπασταύρου...!!!

Με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος στο πλαίσιο της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», 

περνά σήμερα (02/09/2015) το κατώφλι του οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση εμπλοκής του κ. Παπασταύρου σε λογαριασμό ύψους 5,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC, που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ». Στον επίμαχο λογαριασμό, ο οποίος ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές, φέρονται να εμφανίζονται ως δικαιούχοι ο Σταύρος Παπασταύρου,
η μητέρα του, η οποία έχει επίσης κληθεί από τον εισαγγελέα ως ύποπτη για τα ίδια αδικήματα, και ο πατέρας του, ο οποίος έχει αποβιώσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», από τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο κ. Δραγάτσης, το επίμαχο ποσό δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του κ. Παπασταύρου.
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά έχει υποστηρίξει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ότι το ποσό δεν προέρχεται από δικά του χρήματα, αλλά ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος περιλαμβάνεται, επίσης, στη «λίστα Λαγκάρντ».
Τώρα, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις, ενώ αναμένεται να προσκομίσει υπόμνημα το οποίο να στηρίζει τους ισχυρισμούς του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δραγάτσης είχε καλέσει σε κατάθεση τον κ. Παπασταύρου στο τέλος Ιουλίου, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Όμως, ο κ. Παπασταύρου δεν εμφανίστηκε, αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση.
Τα αποτελέσματα των ποινικών ερευνών του οικονομικού εισαγγελέα, σημειώνει η «Δημοκρατία», αναμένει και η εισαγγελέας Ελένη Σίσκου, η οποία χειρίζεται δικογραφία σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ψευδορκίας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να «αθωώσει» τον κ. Παπασταύρου. Εκτός από την πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος, η οποία έκανε λόγο για «συκοφαντία», ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναλάβει την «υπεράσπιση» του συνεργάτη του, από το βήμα της Βουλής. «Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου» είχε δηλώσει ο κ. Σαμαράς στις 30 Μαρτίου 2015.
Σύμφωνα, τέλος, με δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» και της ιταλικής «La Stampa», ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, στελέχη του ΣΔΟΕ δέχονταν «αφόρητες πιέσεις» για να εξαφανίσουν τα ίχνη του κ. Παπασταύρου από τη «λίστα Λαγκάρντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου