Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γεννηματά: Να συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ... !!!

Σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που επιθυμούν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προτείνει για μετά τις εκλογές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στο...
ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει πως αυτό πρέπει να γίνει ώστε «κανείς να μην δραπετεύσει από τίς ευθύνες του». Σε αυτό το πλαίσιο, καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καθαρή γραμμή. «Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει με το αποτέλεσμα τις συνεργασίες» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ ζητεί και αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών:


Τι θα είχε συμβεί αν είχε αλλάξει ο εκλογικός νόμος; Θα το πω απλά. Με τον σημερινό νόμο το δεύτερο κόμμα μπορεί να δραπετεύσει από την ευθύνη διακυβέρνησης . Στέκεται απέναντι και πυροβολεί βυθίζοντας τη χώρα στο λαϊκισμό , στη δημαγωγία, τις κούφιες υποσχέσεις και συντηρούμε το πελατειακό κράτος. Για αυτό λέμε ότι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη στις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος ,είναι εμπόδιο για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση. Αυτή την φορά δεν πρέπει να κρυφτεί κανείς πίσω από το δάκτυλό του.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτάται για το πώς ενώθηκαν όλοι ώστε η χώρα να μην πέσει στην άβυσσο, ψηφίζοντας από κοινού το μνημόνιο και ένα μήνα μετά λένε «Όχι» ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι κοιτάζουν το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Προειδοποιεί ότι το grexit δεν έχει εξαλειφθεί- είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας λέει- και τονίζει ότι με κοινή προσπάθεια όλων θα διορθωθούν ισοπεδωτικές ρυθμίσεις που περιέχονται στο μνημόνιο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι τώρα θα αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που κατέλαβε το κόμμα καθώς έκανε μεταρρυθμίσεις και μπορεί να τις προχωρήσει και τώρα για το εθνικό συμφέρον ενώ θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να διαμορφωθεί ο αναγκαίος τρίτος πόλος διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου