Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕ...!!!



του Οδυσσέα Καμπόλη, 

Δημοτικού Συμβούλου Αχαρνών και
Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης "ΑΧΑΡΝΕΙΣ-Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση".
 

Μέσα στη δίνη των τελευταίων εξελίξεων και στον καταιγισμό των πληροφοριών και των σεναρίων είναι μείζονος σημασίας να διατηρηθεί η ψυχραιμία από όλους.
 
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των τελευταίων μηνών αλλά και της διαπραγμάτευσης των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και επέμεινε παρά τις εξαντλητικές πιέσεις και τους εκβιασμούς των ευρωπαίων να κρατήσει μία αξιοπρεπή στάση υπερασπιζόμενη όλες τις βασικές διακηρύξεις της.
Η πρόταση των θεσμών περιλάμβανε μέτρα που οδηγούσαν στην περαιτέρω  απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα.
Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Για το λόγο αυτό προχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός μας αρνούμενος να υποκύψει στο τελεσίγραφο του eurogroup στις 25.06 προέβη στην αναγγελία δημοψηφίσματος έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να απορρίψει ο ίδιος το καταστροφικό μέλλον που του προσυπογράφουν άλλοι.
Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά πως προσανατολίζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες αλλά και τις επιταγές του ελληνικού λαού. Όπως άλλωστε έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο με τις αποφάσεις και τα νομοσχέδια, τα οποία έχει ψηφίσει το τελευταίο διάστημα, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, τα χρονοδιαγράμματα και τις αυστηρές κριτικές. Γιατί να ξεχάσει κανείς το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, την ιθαγένεια ή την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων?
Αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντικό το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Επιχειρείται η κατάργηση του Παρατηρητηρίου, το οποίο προκαλούσε ασφυξία στους δήμους και η αντικατάστασή του από την Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης ΟΤΑ, η οποία θα έχει ρόλο «αμιγώς συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό» προς τους ΟΤΑ που να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επαναπροσλαμβάνονται οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες, με τις συμβάσεις των τελευταίων να ανανεώνονται μέχρι το 2018 και η περαιτέρω ανανέωση τους να περνά απευθείας στους δήμους. Επιπλέον, μειώνεται το ποσοστό παρακράτησης των ΚΑΠ για το λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης στους δήμους σε 2% από 4% για τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ απλοποιούνται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις προσωπικού εκτάκτου ανάγκης με συμβάσεις έργου.
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει καταφέρει ακόμα όλα όσα θα ήθελε και είχε προαναγγείλει, καθώς ο χρόνος διακυβέρνησης είναι μικρός, οι συγκυρίες αρνητικές και οι επιθέσεις εναντίον της πολλές, τα δε προβλήματα που της φόρτωσαν πολλά που επιβαρύνονται από «τακτικές σκοπιμότητας», με σπουδαιότερο και αδιαπραγμάτευτο τη διάσωση του λαού από «ένοχους-αυτόκλητους σωτήρες», θα είναι όμως άδικο να αρνηθεί κανείς ότι δεν έχει δείξει έμπρακτα τον προσανατολισμό της με το τωρινό παράδειγμα πιο χαρακτηριστικό και πιο φωτεινό από όλα. Επιμένει/ουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου