Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Βαρύ κλίμα στις ΗΠΑ για την Ελλάδα - Οι τρεις λόγοι της δυσαρέσκειας...!!!

Βαρύ είναι το κλίμα στην Ουάσινγκτον για την Ελλάδα, όπως φάνηκε και από τα μηνύματα που έστειλαν χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, 

ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζουν αλλαγή στάσης, πιέζοντας ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία με τους εταίρους.
Οι λόγοι είναι τρεις όπως ανέφερε το Mega. O πρώτος είναι ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πραγματικός. Ενδεχόμενο Grexit θα φέρει κακουχίες στην Ελλάδα και αβεβαιότητα στην Ευρώπη, θεωρεί η Ουάσινγκτον, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε συμβιβασμός.

Κατά δεύτερον, η αμερικανική πλευρά υποστηρίζει ότι η Αθήνα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τις ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες για συμφωνία. Οι ΗΠΑ ζητούν μεταρρυθμίσεις και σκληρές αποφάσεις, όπως υπογράμμισε, εξάλλου, ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αμερικανοί φέρονται έξαλλοι για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Θεωρούν ότι συντονίστηκε σε υψηλό  πολιτικό επίπεδο και γι αυτό έγινε διάβημα από τον Λευκό Οίκο προς το πρωθυπουργικό γραφείο της Ελλάδας. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είχε στείλει μήνυμα από χθες, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας εμμέσως τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την αποφυλάκιση του πρώην μέλους της 17Ν.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου