Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Economist: Σχέση ευρωπαϊκών κομμάτων και πολιτικών με τη Ρωσία. ..!!!

Από το περιοδικό που δεν δίστασε να αυτολογοκριθεί προκειμένου να αποκρύψει τη δυνατότητα ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ 

( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: αυτολογοκρίνεται το » THE ECONOMIST » για να μην προβάλεται η ελληνική Α.Ο.Ζ. . ) εκστρατεύει κατά της Ρωσίας, απροσχημάτιστα ως όργανο της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής προπαγάνδας. ( Β.Σ. )
Τα λαϊκίστικα κόμματα τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς, τα οποία υποστηρίζουν τη Ρωσία, τα κατάφεραν καλά στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, κερδίζοντας συνολικά το 25% των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο, προκαλώντας όμως φόβους πως θα σχηματίσουν ένα συμπαγές υπέρ της Ρωσίας μπλοκ στο σώμα. Στην Ελλάδα το νυν κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει προς τη Ρωσία.
Στις 11 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πήγε στη Μόσχα, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως υπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι αντίθετος στη επέκταση των υπαρχόντων.
Οι Ποντέμος στην Ισπανία επίσης κατηγορούν τη Δύση για την αντιμετώπισή της προς τη Ρωσία. Το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, πλέον ακροδεξιό κόμμα στη χώρα, θαυμάζει, επίσημα, τον κ. Πούτιν. Η ηγέτης του Μαρίν Λε Πεν, έχει πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις στη Μόσχα και πρόσφατα έλαβε δάνειο 9,4 εκατ. ευρώ από ρωσική τράπεζα με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο.
Λέγεται πως τα χρήματα αυτά αποτελούσαν την πρώτη δόση του δανείου, το συνολικό ύψους του οποίου θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ. Η Λε Πεν δήλωσε πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρήματα από δυτικές τράπεζες.
Στην Ουγγαρία το ακροδεξιό κόμμα Jobbik, το οποίο κέρδισε το 20% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Απριλίου αποτελεί φανατικό υποστηρικτή της Ρωσίας. Ο ηγέτης του έχει χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, σε αντίθεση με την «προδοτική ΕΕ».
Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μπέλα Κόβατς, είχε υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία και θεωρείται υποστηρικτής των ρωσικών συμφερόντων. Και το ουγγρικό κυβερνών κόμμα, το Fidesz βρίσκεται, πλέον, κοντά στη Ρωσία.
Υπάρχουν φήμες πως η Ρωσία υποστηρίζει και πολλά άλλα κόμματα, όπως το αντιευρωπαϊκό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, παρά ενδείξεις πως τα διάφορα αυτά κόμματα χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία.
Αναλυτές επισημαίνουν πως και η χρηματοδότηση του κόμματος της Λε Πεν είναι μοναδική περίπτωση, καθώς, στο παρελθόν τουλάχιστον, η Ρωσία προτιμούσε να ενισχύσει συγκεκριμένους πολιτικούς, παρά κόμματα.
Οι Ευρωπαίοι φίλοι της Ρωσίας της φάνηκαν ήδη χρήσιμοι στην Κριμαία, όπου με τη παρουσία τους νομιμοποίησαν, τρόπο τινά, το δημοψήφισμα για την προσάρτηση. Άλλοι βρέθηκαν ακόμα και στην Αν. Ουκρανία, κατά τις «εκλογές» που διεξήγαγαν οι αυτοανακηρυγμένες εκεί «δημοκρατίες».
Μεταξύ των τελευταίων ήταν ο Ούγγρος Κόβατς και ο σύμβουλος της Λε Πεν, Σοπράντ. Τα ρωσικά μέσα τους παρουσίασαν δε, ως επίσημους παρατηρητές των «εκλογών».
ΠΗΓΗ: http://www.economist.com/news/briefing/21643222-who-backs-putin-and-why-kremlins-pocket?fsrc=scn/fb/te/pe/ed/inthekrlemlinspocket
http://mignatiou.com/2015/02/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου