Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ... ΒΛΕΠΕΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ...!!!

Τις εκτιμήσεις του για την πολιτική κατάσταση και το κλίμα που εν δυνάμει διαμορφώνεται με φόντο τις επόμενες εκλογές εξέφρασε τις τελευταίες μέρες σε φίλους του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - αποστασιοποιημένος τα τελευταία χρόνια - Κώστας Λαλιώτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, κατά τον κ. Λαλιώτη το πολιτικό κλίμα ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο κάνει την εκτίμηση, ότι «έχει ωριμάσει», αν και δεν εκφράζει την ίδια άποψη και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πιστεύει, ότι το κλίμα που αποτυπώνεται από τις δημοσκοπήσεις είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στην κοινωνία.
Δηλαδή, όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν μπροστά και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει».

Εκτιμά επομένως, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές, που τις προσδιορίζει μέσα στον επόμενο Μάρτιο, αφού δεν βλέπει να συγκεντρώνονται οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή.
Σε ό,τι αφορά στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, εκτιμά ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, αφού η πόλωση που θα κυριαρχήσει στη διάρκεια της εκλογικής περιόδου αντικειμενικά ευνοεί τους δύο «βασικούς μονομάχους», το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι ο Κώστας Λαλιώτης συζητά συχνά με δημοσκόπους και αναλυτές ερευνών, ενώ έχει κι ο ίδιος προσωπική εμπειρία, αφού έχει ασχοληθεί με δημοσκοπήσεις και την ανάλυση ποσοτικών και ποιοτικών τους στοιχείων.
Λόγω ακριβώς της ακραίας πόλωσης που θα χαρακτηρίσει την προεκλογική περίοδο, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο για το κόμμα του και την «Δημοκρατική Παράταξη» που θα συγκροτήσει ο Βενιζέλος και η σημερινή ηγετική ομάδα.
Εκτιμά πάντως, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα σε σύγκριση με αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τώρα, αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να αρθρώσει ένα λόγο εναλλακτικό από τη ΝΔ και να αφήσει πόρτες ανοιχτές για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!
«Αν πετύχει το ΠΑΣΟΚ να δείξει μια τάση επιστροφής στις ρίζες του», όπως τονίζει χαρακτηριστικά…
Εκπέμπει δηλαδή σε ένα κοινό μήκος κύματος (κυρίως σε ό,τι αφορά σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ) με τους Κ. Σκανδαλίδη και Δημ. Ρέππα…
Πάντως ο Λαλιώτης επισημαίνει και κάτι άλλο, που λόγω της εμπειρίας του θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Σημειώνει ότι «δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τις εφεδρείες που έχει η ΝΔ και μπορεί να τη βοηθήσουν την κρίσιμη ώρα της κάλπης, ώστε να έχει ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα».
Και αναφέρεται σε «δεξαμενές» όπως τμημάτων της μεσαίας τάξης, που μπορεί σήμερα να εκφράζουν την οργή τους προς τη ΝΔ, αλλά δεν αποκλείεται την κρίσιμη ώρα της κάλπης να επηρεαστούν από εκβιαστικά διλήμματα. Κάτι που, όπως τονίζει, έγινε και μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Επίσης ακριβώς εκ της εμπειρίας του 2012 δεν αποκλείει να στραφούν τελικά προς τη ΝΔ ψηφοφόροι των «ενδιάμεσων κομμάτων» (και του ΠΑΣΟΚ…) μπροστά στον κίνδυνο να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τον κάνουν να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προσεχείς εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, πέραν των άλλων εκτιμήσεων που κάνει…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου