Συνάντηση με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη, Θεοδώρα Τζάκρη, είχε ο σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  

ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε συναντηθεί και με την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και επίσης νυν ανεξάρτητη, Χρυσούλα Γιαταγάνα.
Οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν αιτήματος των ιδίων των βουλευτών και κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές και πως δεν θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. Επιπλέον, από όλες τις πλευρές σημειώθηκε ότι πρέπει να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες.
"Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση",
δήλωσε μετά τη συνάντηση η κα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους.
"Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου", είπε και πρόσθεσε:
"Γι' αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη".
Επίσης, σημειώνεται ότι η πρώην εισαγγελέας, Χρυσούλα Γιαταγάνα δήλωσε μόλις προ ημερών ότι οι απόψεις της είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.