Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αννα-Μισέλ συν 21 βουλευτές ρίχνουν βόμβες στο Μαξίμου...!!!

«Ο χρόνος είναι ασφυκτικός και οι ώρες κρίσιμες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για την επόμενη μέρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, 

 αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, άφησε εμμέσως αιχμές πως ίσως η κυβέρνηση βιάστηκε να πει «βγαίνουμε από το Μνημόνιο», λέγοντας πως «θα μπορούσε να πει κανείς "στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα"... Υπάρχει κανείς που να μη θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία;».

Ερωτηθείσα για τις απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί προεδρικής εκλογής, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε: «Η ΝΔ είναι σταθερή, αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προσχωρήσει στην άποψή μας, είναι ευχής έργον».
Αμεση αντίδραση από την Κουμουνδούρου
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραπάνω δήλωση. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «οι διαβεβαιώσεις από τα χείλη του κ. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, τώρα χαρακτηρίζονται ως λάθος ακόμα και από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Σε ποιες νέες απαιτήσεις των δανειστών συμφώνησε η κυβέρνηση;».
21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν καταλογισμό ευθύνης για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ   
«Ο καθηγητής κ. Καραβίτης Νίκος δεν έχει υπηρετήσει σε θέση του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 63/2005 οι οποίες διέπουν τη στελέχωση των πολιτικών γραφείων των Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών καθώς και των Γραφείων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων».
Τα παραπάνω αποτελούν έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 21 βουλευτές της ΝΔ για την αποκατάσταση των αδικιών στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ και τον καταλογισμό ευθυνών για τα αρχικά λάθη.
Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν ζητήσει από τον κ. Χαρδούβελη να απαντήσει αν έχει δώσει εντολή διενέργειας έρευνας για τον εντοπισμό τού ή των υπευθύνων, αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα και «αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο ο αρχιτέκτονας του ΕΝΦΙΑ καθηγητής Νίκος Καραβίτης», αλλά και «αν ακόμη θεωρείται απαραίτητος για την κυβέρνηση».

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου