Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Τέλος ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ -Συζητάμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ...!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με εισήγηση του Φώτη Κουβέλη πήρε την απόφαση να διακόψει κάθε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και να κρατήσει ανοιχτό διαύλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινοβραδινή απόφαση της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οικολόγους και δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, εξαιρώντας από την διαδικασία το ΠΑΣΟΚ.
«Τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας.
Αποφασίστηκε, επίσης, ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη ΝΔ και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.
Με την εισήγηση του Φ. Κουβέλη διαφώνησαν έξι στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής,  οι οποίοι υποστήριξαν την συνέχιση του διαλόγου με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς όπως είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο.
Μάλιστα τα στελέχη της ομάδας των «6» ανέφεραν ως παράδειγμα την σύμπραξη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ μαζί με ανεξάρτητους στην ΠΕΔΑ όπου αναδείχτηκε πρόεδρος ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δ. Γκότσης που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλευρό τους τάσσεται και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης ο οποίος με ανακοίνωσή του επισημαίνει «Η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική – δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου